Eind maart staat mij een weekend Berlijn te wachten. Ik ga alleen, maar ook niet helemaal. Ik ga namelijk samen met heel veel verwegvriendinnen van over de hele wereld. Nederlandse moeders die net zoals ik geëmigreerd zijn. Moeders die net zoals ik tegen bepaalde gewoontes en cultuurverschillen aanlopen. Moeders die vaak net zo veel genieten van hun nieuwe land als ik. Moeders die met elkaar lief en leed delen online en steeds meer offline. En in maart gaat dat een stap verder. We hebben met een leuke groep afgesproken om eens meer dan een avondje bij te kletsen; gewoon twee dagen!

Twee dagen op stap in mijn upje met heel veel nieuwe vriendinnen. Hoe bijzonder kan het zijn. Buiten dat het natuurlijk enorm gaaf is en ik denk dat er heel veel geouwehoerd gaat worden, wil ik ook zeker in deze dagen ook wat van Berlijn zien. Ik wil Berlijn voelen, ruiken, meemaken!

De voorbereidingen zijn begonnen!

Wat doe je als je meer wilt weten over Berlijn? Dan ga je naar Berlijn.nl. Hier vind je heel veel informatie om je ideale stedentrip te plannen. Zoek een vlucht of kijk hoe je naar Berlijn kunt komen per trein of per auto. Boek direct een hotel aan de hand van jouw criteria. En je kunt meer. Ontdek Berlijn al online. Wat zijn de bezienswaardigheden die je in Berlijn gezien moet hebben? Welke musea wil je bezoeken? Waar kun je eten en wat zijn de plekken om eens flink uit je dak te gaan?

De vlucht naar Berlijn is geboekt!

Hoe stoer ik normaal ook ben, de vlucht boeken vond ik dan wel weer heel spannend om te doen. Op een of andere manier maakt dat, als je de vlucht geboekt hebt, je ook niet meer terugkan. Ook al vond ik het spannend om op die boek-knop te drukken, ik kon daarna de grijns van oor tot oor niet van mijn gezicht afhalen. Zie je me al dansen: Ik ga naar Berlijn toe – ik ga naar Berlijn toe – ik ga naar Berlijn toe!

Wat wil ik van Berlijn zien

Wat ik echt wil zien? Natuurlijk wil ik de Berlijnse muur zien. Ik kan het me ergens nog herinneren dat de muur viel en die muur is een herinnering aan iets dat nooit meer mag gebeuren. De herinnering aan deze muur vind je schijnbaar overal terug in Berlijn, dat moet dus goed komen. Ik denk ook dat ik een hop-on hop-off bus neem, misschien ga ik zelfs nog wel fietsen!

De komende tijd ga ik me eens goed in Berlijn verdiepen. Nog een maand en dan is het bijna zover. Dan heb ik een weekendje zonder man en kinderen, maar met nieuwe vriendinnen!

Op Lovethat neem ik je natuurlijk mee in deze voorbereidingen en vertel ik daarna precies hoe ik dit weekendje heb beleefd! Heb je iets wat ik zeker moet zien, wil je mij iets laten ervaren of een andere toffe tip? Let me know!

Coverfoto: Brandenburg Berlijn via Shutterstock

Show Full Content
Previous Zo vierden wij carnaval in Zwitserland
Next Funken in Oostenrijk | Let the witch go BOOM!

3 thoughts on “Ik ga naar Berlijn toe!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close