Na twee bevallingen die voorspoedig zijn verlopen, heb ik natuurlijk niks te klagen. Het bevallen was een hel, het deed pijn en die pijn is misschien nog wel het beste te vergelijken met extreme kramp in je kuit die komt, aanhoudt en weer gaat, maar pas overgaat als er een baby uit je buik is en dat duurt soms nog wel even. Maar die hel op weg naar (pas op: gekwijl) het mooiste dat je uit je lijf perst, is boeiend. Zo pittig en mooi dat veel vrouwen een geboortefotograaf inhuren om het proces van bevallen naar baby op een mooie manier in beeld te brengen. Want geboortefotografie is echt een vak en dat moet je (vaak) niet overlaten aan een vriendin, schoonmoeder of je een verpleegster.

Geboortefotografie

De geboortefotograaf weet precies hoe een bevalling loopt en hoe hij hoogst waarschijnlijk vordert Weet waar ze op moet letten, hoe ze ‘onzichtbaar’ is en tegelijk kan ze ook nog een soort hulp zijn. Een goede geboortefotograaf maakt niet alleen foto’s van de geboorte, maar maakt foto’s van het hele proces. De armen om de vrouw heen, de pijn van die vreselijke wee, de schreeuw, de tranen, de opluchting, de emotie. En dat er hele goede geboortefotografen zijn, bewijst de website Birthphotographers.com.

Ook dit jaar hielden zij weer een wedstrijd en de beste geboortefotografen van de wereld deden mee en zonden hun mooiste foto in. De Belgische Marijke Thoen Geboortefotografie was de winnaar met haar foto ‘Underwater birth, baby with gorgeous curly hair’. En wat een mooie foto!

Geboortefotografie
First Place Winner
Marijke Thoen Geboortefotografie
100 | Underwater birth, baby with gorgeous curly hair
Wat mij vooral opviel aan de winnaars van deze competitie is dat er opvallend veel badbevallingen hebben gewonnen. Maar als ik van een foto vooral erg blij word is het deze. Wat een emotie en wat een kleur!

Jennifer Martin Photography, “Euphoria”

Geboortefotografie
Jennifer Martin Photography, “Euphoria”
Wil je weten welke foto’s er allemaal hebben gewonnen of hebben meegedaan? Kijk dan hier.
Overigens denk ik niet dat ik ooit bij Floris er doorheen had gekregen om een fotograaf bij de bevalling te hebben, maar zelf moet ik er ook niet echt aan denken. Volgens mij wil ik die foto’s van mezelf helemaal niet zien. Toch zou ik zelf wél eens een keer mooie foto’s van een bevalling willen maken. Lijkt me zo gaaf (en ook eng!).

Zou jij een geboortefotograaf bij je bevalling (gehad) willen hebben?

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven: een stormachtig weekje!
Next De vraag van vandaag: wanneer komt nummer 3?

1 thought on “Bevallen? Deze foto’s geven precies weer hoe dat is!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close