Zondag is nog echt een familiedag in Zwitserland. Lekker ouderwets, de winkels zijn dicht, gezinnen zijn bij elkaar en ondernemen wat leuks. Na drie jaar in Zwitserland zijn we wat dat betreft goed geïntegreerd en vinden we het dan ook echt leuk om wat met elkaar op de zondag te ondernemen. Gisteren liepen we een leuk wandelpad – speciaal voor families en kinderen – in Schwellbrunn. Een Rätselweg vol met raadsels, alleen hadden mijn kinderen meer oog voor de bramen die we overal langs de route vonden.

Rätselpad in Schwellbrunn

Na wat gezoek online, want zoveel speciale wandelroutes voor kinderen zijn er niet in de buurt heb ik het idee (please correct me if I’m wrong!), had ik de Rätselweg gevonden. Twee vrij lange routes met 8 stops waarin raadsels verstopt zijn. De Hupfi-Route is zo’n 8 kilometer lang, de Stupfi-route ruim 5 kilometer. Qua lengte was de laatste route dan wel korter, maar zoals ik heb begrepen is het wat wandellengte betreft bijna even lang. De Stupfi-route loopt gemakkelijk. Al heb je een hoogteverschil van zo’n 232 meter, onze berggeiten vonden dat geen probleem. Floris en ik kregen al kramp, maar de meiden liepen stug door. Oefening baart kunst! Overigens kunnen we nu wel echt zeggen dat vier maanden nadat Liza haar been heeft gebroken, ze er absoluut geen last meer van heeft.

Raadselweg!

Welke route je ook neemt, je krijgt tijdens de route 8 posten om raadsels op te lossen. Het heet tenslotte de Rätselweg! Het zijn geen gemakkelijke raadsels, hoewel… Ik heb eerlijk gezegd geen idee. De kinderen hadden helemaal geen zin om de raadsels op te lossen en vonden het veel leuker om bramen te eten. Wat wij helemaal niet erg vonden!

Na drie uur wandelen, met slechts 1 keer “ik ben moe” te horen, kwamen we weer bij de auto! Wat een fijne wandeling was dat en zo gezellig met de dames. Prachtige uitzichten over het Appenzeller landschap en dat alles slechts een half uurtje van ons huis vandaan.

En wat vind ik het leuk om te filmen wat we doen. Dus heb ik voor jullie weer een video van onze wandeling in elkaar gezet. Zo kan je een beetje zien hoe het er bij ons aan toegaat tijdens zo’n wandeling 🙂

Show Full Content
Previous Geduld is niet mijn sterkste kant!
Next Een babyfoon als de kinderen al wat ouder zijn?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close