Ik ben hartstikke blij met mijn online vriendinnengroep. Niet alleen zorgen ze voor voldoende afleiding op de dag, soms een beetje teveel, maar ook komen er de meest bijzondere gesprekken of boeiende discussies af en toe voorbij.

Iedereen heeft mooie voornemens. Beter voor jezelf zorgen. Mijn bedrijf professionaliseren. Vaker sporten. Meer afspreken met vriendinnen. Attenter zijn. Minder moeten. Een studie volgen. Zorgen dat mijn werk beter gewaardeerd wordt. Afvallen.

Al bovenstaande voornemens zouden zo op mij van toepassing kunnen zijn. Ik mag altijd afvallen. Ik moet inderdaad attenter zijn naar vriendinnen, anders zijn het straks geen vriendinnen meer. Ik wil mijn bedrijf verder uitbreiden. Ik wil gelukkig blijven. Ik zou natuurlijk een studie willen volgen etc etc. Goed, je snapt het.

Maar… waar sommige mensen voornemens hebben, zich hierin vastbijten en gelijk de dag beginnen met drie kilometer hardlopen, zes keer opdrukken of met een lekker ontbijtje voor de partner. Ben ik het type dat a. geen voornemens maakt en b. als ik dan een voornemen heb, dit de volgende dag alweer ben vergeten. Want, mijn drive om echt ergens voor te gaan is ver te zoeken. Die heb ik niet! Ik heb wel een motto in mijn leven.

Het is niet moeilijk om in je leven iets na te streven, als je weet wat jij belangrijk vindt in je leven

Het is niet moeilijk om in je leven iets na te streven, als je weet wat jij belangrijk vindt in je leven, dan kan je dat in je leven inpassen. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk dat ik goed in mijn vel zit en dat is mijn voorwaarde om mijn leven in te vullen. Want als ik lekker in mijn vel zit, dan ben ik gezelliger, voel ik me fitter, vind ik mezelf leuker om te zien, ben ik enthousiaster en gedrevener in wat ik doe. Maar ik zie dat dus puur voor mezelf. Zit ik niet zo lekker in mijn vel, laat de spiegel geen leuke Marlieke zien, ben ik moe of prikkelbaar. Dan moet ik er wat aan doen en dan gaat het me al snel beter.

Ik zal mezelf nooit vergelijken met een ander. Als ik wil hardlopen, doe ik dat omdat ik dat leuk vind om weer op te pakken. Ik hoef mijn tijden niet met anderen te delen. Ik deel liever mooie plaatjes van onderweg. Ik vind het uiteraard wel leuk als ik onverwacht een mooie mijlpaal heb gehaald. Dat deel ik dan wel, want er is toch niks leukers dan trots op jezelf te kunnen zijn?

Daar hadden we het dus over in de chat. Want een paar willen ‘minder moeten’ en ik snapte dus niet dat mensen zo’n drive kunnen hebben. Ik zou willen dat ik ergens voor kan gaan. Ik zou heel graag een doel hebben en zonder gedoe gewoon dat doel na kunnen streven. Maar he… dat ben ik niet. Dat kan ik niet. En dat heb ik geaccepteerd. Ik ben ook leuk zonder die drive 🙂

 

Show Full Content
Previous Mijn drie mooiste momenten van 2020
Next Thuisonderwijs en wat ik je wil meegeven

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: