Floris en ik hebben iets met roofvogels. We vinden het fascinerende beesten. Het roofvogelpark hier in de buurt stond dan ook al een tijd op ons lijstje en gisteren brachten we hen een bezoekje. 

Roofvogels en uilen

Het Greifvogelpark Buchs staat bekend om zijn grote collectie roofvogels en mooie collectie uilen. Aan de rand van Buchs staat het mooie park, met zijn grote kooien en het fijne uitzicht. De dieren hebben het goed. De hokken zijn groot genoeg, de dieren die veel vliegen of veel ruimte nodig hebben, krijgen die ruimte ook. Ruim 60 verschillende soorten huizen er het park en met een aantal van deze vliegt men ook in de roofvogelshow.
IMG_2207

Roofvogelshow

Ook al hebben wij al veel roofvogelshows gezien, het blijft leuk hoe men een show neerzet met de dieren ze tot hun beschikking hebben. Het pareltje van de show die wij zagen, was wel de grote Condor. Die hadden we nog niet eerder gezien! De meiden vonden het ook leuk. Alles vloog, er raakte een vogel even de weg kwijt en een andere vogel kwam de tribune opgelopen, ook mochten ze een uil aaien. Vooral Liza raakte er niet over uitgepraat!
IMG_2349

Kosten van het Greifvogelpark Buchs

We moesten 20 Chf betalen per persoon, maar dat is wel inclusief de vogelshow die er in het weekend gegeven wordt. Kinderen zijn tot 6 jaar gratis. Ik vind het veel geld, maar Floris haalde me alweer uit de droom: die roofvogels kosten ook qua aanschaf een hele hoop geld.

In het park is er een restaurant en en klein winkeltje waar je allerlei spullen die met uilen en roofvogels te maken hebben kunt kopen. De kinderen konden zich verder nog vermaken in het speeltuintje en bij de geitjes die je zelf mocht voeren. Al met al was het een hele leuke middag, een beetje warm alleen met een gevoelstemperatuur van 35 graden in het zonnetje.

Show Full Content
Previous Drink in the box | Nu zie je wél wat er in het pakje drinken zit!
Next Terug naar school

3 thoughts on “Greifvogelpark Buchs | Vogels kijken in een adembenemende omgeving

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close