Ik ben er nog niet over uit. Ik vind hardlopen fantastisch, mits mijn schema zegt: 2 minuten op en 2 minuten af. Ik ben in extase wanneer ik het hardlopen drie minuten volhoudt en dan ook nog eens netjes 3,5 kilometer kan rennen. Daarbij vind ik wandelen en nordic walken is ook leuk en lekker. Maar wat zegt mijn runkeeper-app? Wat is beter voor je? Ik laat het je vandaag zien!

Hardlopen

Inmiddels red ik het gelukkig al wel wat langer, maar ik ben nog steeds een makkelijke hardloper. Want de berg op lopen, dat is gewoon keivermoeiend. De berg af lopen is dan wel relaxed, maar uiteindelijk moet ik weer omhoog. Dat laatste stuk omhoog, dat is funest. Ik red het niet. Mijn knieën doen dan zoveel pijn. Dus dan ga ik maar stevig doorstappend naar huis met de gedachte dat ik tenminste 24 minuten goed bewogen heb en de laatste 6 tot 8 minuten gewoon ook beweeg.

Hardlopen
Hardlopen

Lopen

Wandelen, dat vind ik wel leuk. Stevig doorwandelen, lopen dus, is ook nog eens goed voor je, maar wat doe je dan? Ik ga echt niet in mijn eentje wandelen. Dat is stom en wandelen moet je ook nog eens langer volhouden dan hardlopen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden en van calorieën verbranden word je fit! Denk ik dan 🙂 Ik ben niet helemaal op de hoogte van hoe alles werkt, maar het rondje dat ik hardloop, duurt al wandelend het dubbele (vaak met Liza erbij) en geeft hetzelfde aantal verbruikte calorieën.

Wandelen
Wandelen

Hard lopen

Nordic Walking. Ik vertelde vorige week al over deze sport. Haha, het hard lopen dus. Want met Nordic Walken moet je dus gewoon lekker stevig en snel doorstappen en dan verbrand je ook de calorieën. Ik gok dat je hiermee gewoon in dezelfde tijdspanne als hardlopen hetzelfde aantal calorieën verbrandt en berg op lopen is met die stokken een stuk prettiger!

Hard lopen
Hard lopen

Conclusie

De conclusie is dat ik lekker door ga met hardlopen, hard  lopen en/of gewoon lopen. Ik zit dan in ieder geval niet op de bank zit, maar wel met een heerlijk muziekje op te genieten van de buitenlucht!

App: runkeeper

Show Full Content
Previous Wat kijk jij nou!!!
Next Een draagzak. Makkelijk of niet?

2 thoughts on “Hardlopen of hard lopen

  1. Volgens mij moet je gewoon doen wat bij je past. Ik ben totaal geen sportief type, de sportschool maar ook hardlopen is niks voor mij. Maar het sportief wandelen pas mij als een jasje. Het gaat er inderdaad om dat je beweegt, dat is goed voor lichaam en geest.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d