Het weer. Iedereen heeft het erover en iedereen kijkt standaard naar de weerapps om te kijken wat voor weer het dan wordt. Maar hoe vaker ik naar zo’n weerapp staar, hoe vaker ze het mis hebben.

Ik hoor het mijn moeder nog zeggen aan de keukentafel; “Het regent nu.” Ze keek niet eens naar buiten! En nee, buiten was het gewoon oke weer en vooral: droog! Waar ik vroeger het idee had dat de indicatie van het weer nog wel klopte en je een soort van vooruit kon plannen, is dat de laatste maanden helemaal niet zo. Geven ze de hele dag regen en onweer op, dan is het hoogstens bewolkt. En is het buiten minimaal 20 graden dan geeft een andere weerapp me de melding dat het vriest! Het vriest! Nou in de zomer moet het toch wel erg ver gaan wil het vriezen toch?

Als een echte kenner naar het weer kijken

Dus voortaan kijk ik wel gewoon naar buiten. Kijk ik als een echte kenner naar wolken, naar hoe de wind staat en wat mijn gevoel aangeeft. Dan zitten we er bijna nooit naast. Als ik wil weten waar de regenwolken zijn en hoe de onweerswolken zich ontwikkelen, dan kijk ik dan wel weer even op een app. Maar ik laat me niet meer leiden door die stomme apps die toch niet kloppen! img_5840

 

 

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

3 thoughts on “Hekel aan de weerapps

  1. Ik herken de frustratie! Ben wel eens een dagje thuis gebleven van een pretpark omdat het de hele dag zou regenen. Niet dus! En ook eens zeiknat geregend tijdens het wandelen met de honden omdat het pas over een uur zou regenen…

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nederland: dit móest ik eten!

1 augustus 2017
Close
%d bloggers liken dit: