“Een weekend naar een tent? Wij?” De reactie van mijn man John was allesbehalve positief, toen ik hem vertelde dat ik een weekendje BoerenBed had gewonnen. Begrijpelijk, want wij kamperen nooit! We kiezen eerder voor het tegenovergestelde. De kinderen waren gelukkig wél enthousiast! We prikten een datum, kozen voor de boerderij met de hoogste klantwaardering en vertrokken met zijn drietjes op vrijdagmiddag. John kon geen vrij krijgen en kwam een dag later.

Hartelijk welkom

Na een uurtje in een volgeladen auto verwelkomde boer Frits ons hartelijk en leidde boerin Jennie ons rond op Hoeve Meijer. Ze maakte ook alvast de kookkachel voor me aan in onze tent met de naam Neeltje. Met de kruiwagen en skelter brachten we de spullen naar de tent en trokken onze regenlaarzen aan. In de stal was de boer namelijk aan het melken! De jongens mochten meehelpen de koeien te voeren en maakten gelijk kennis met de andere kinderen. We knuffelden ook uitgebreid met de cavia’s, aaiden het kalfje en lachten om de varkens. De tijd vloog voorbij. Terug in de tent aten we aan tafel een boterham bij kaarslicht en deden we spelletjes. Ik las voor bij het vuur, zo knus! Precies zoals ik het had gehoopt. Op tijd lagen de jongens samen in de bedstee en ik in de aangrenzende ‘slaapkamer’. Slapen op echte matrassen onder dikke dekbedden. Die hadden we ook wel nodig want wat was het koud die eerste nacht!
zonsondergang

Verse eitjes en heerlijk brood

[ezcol_1third]IMG_5298[/ezcol_1third] [ezcol_2third_end] Terwijl ik ´s ochtends vroeg het vuur aan probeerde te krijgen (en me een enorme kluns voelde), renden de jongens in pyjama naar de kippen om verse eitjes te rapen. Ze kwamen met lege handen terug; iemand was ze voor geweest! De boerin had in het winkeltje gelukkig genoeg eieren op voorraad. Met warme koffie, vers brood en een gebakken eitje voelden wij ons een uurtje later helemaal gelukkig! En erna hup de familiedouche in! Ik wilde graag nog wat ondernemen dus verkenden we later die dag de Hoge Veluwe en liepen we ook een rondje in de beeldentuin van Het Kröller-Müller Museum. Voor Sil en Juul had dat niet gehoeven, ze wilden zelfs niet meer naar de speeltuin maar liever terug naar de tent. Boer Frits organiseerde een pizza-avond dus voor het avondeten werd gezorgd! In een grote oven bakte hij buiten de, door ons zelf belegde, pizza’s in een paar minuten goudbruin. We aten ze aan lange tafels samen met de andere tentbewoners op, leuk om iedereen zo een beetje te leren kennen. Voor 11 euro per pizza (inclusief alle drankjes) hadden we een geweldige avond! Ook John, die inmiddels gearriveerd was.[/ezcol_2third_end]

Lekker op de trekker

[ezcol_2third]Kukelekuuuuuuuu! De haan kraaide me echt te vroeg wakker. De spectaculaire zonsopkomst was een schrale troost. Na het ontbijt mocht Sil met de boer een ritje maken op de tractor door het weiland. Juul bleef liever op de skelter rondracen op het erf. Andere kinderen speelden bij de waterpomp in de zandbak of sprongen op de grote trampoline. Het was een warme dag, wat een geluk in oktober! Heerlijk om in de zon een boekje te lezen met een biertje erbij. Echt genieten. Ik moest alleen af en toe opstaan om de kippen uit de tent te jagen.
Onze buurman maakte op het buitenvuur (de BakBecue) een pan erwtensoep, maar wij waren niet van plan om te koken. We combineerden daarom een middag Apenheul met een bezoek aan een restaurant. Eenmaal terug op de boerderij pakten Sil en Juul de zaklampen en speelden verstoppertje in het donker met de andere kinderen. Omdat de buitenlucht nou eenmaal slaperig maakt werd het tegen tien uur muisstil op het terrein.

Veel te snel brak de maandagochtend aan. We rekenden onze boodschappen en pizza’s af en namen afscheid van de boer en boerin. Ik ga zeker nog eens terug! De jongens willen dan een tent waar je ook een huisdier kunt ‘huren’ en misschien kiezen we dan wel voor een hot tub naast de tent![/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]IMG_1344[/ezcol_1third_end]

Praktische zaken

In de tent zit een toilet in stijl (niet nadenken over welke billen er voor jou op het hout hebben gezeten). Warm douchen doe je elders: er zijn 2 losse douches en 1 familiedouche beschikbaar. Je hebt in de tent 5 goede slaapplaatsen: 2 slaapkamers (met goede matrassen en dekbedden) en een ruime bedstee. Kisten worden gebruikt als kastruimte, spijkers als kapstok. Tip: laat wat je niet gebruikt in de tas met de rits dicht, dan stinken die kleren niet naar rook.

Er is een koelkist; bevroren kruiken haal je onbeperkt in het winkeltje. Werkte prima nu, maar denk in de zomer minder. Neem sloffen of zoiets mee voor in de tent. De houten vloer is koud, zeker ‘s nachts. Ik was ook heel blij met mijn sjaal overigens. Denk ook aan extra kaarsen, ledlichtjes en zaklampen.
In het winkeltje liggen boeken, tijdschriften en spelletjes die je 24 uur per dag kunt lenen. Je kunt daar ook je telefoon opladen en er staat een waterkoker. Natuurlijk vind je daar ook de basisbenodigdheden en levensmiddelen. Je schrijft op wat je pakt en rekent aan het eind van je vakantie af. Er is elke dag vers heerlijk ongesneden wit of bruin brood te bestellen bij de boerin, behalve op zondag. Er zijn supermarkten in de buurt. In Gelderland is genoeg te doen. Kijk maar eens op geldersestreken.nl

Bekijk de rest van de foto’s:

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Wooeiiii, het waait hier! #mijnZwitserland
Next Ik ben verliefd en het is nog lang geen kerst!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close