Nu het de komende twee dagen weer constant regent hier in het Zwitserse, ben ik maar wat blij met de afgelopen twee mooie zomerse weekenddagen. Ik schreef al eerder dat ik blij met onze nieuwe auto, maar dit weekend bleek maar weer wat voor een leuke en gratis uitstapjes je dan weer kan maken. Gratis is wel even noodzakelijk, want diezelfde auto heeft voor de komende maanden weer een flinke deuk in ons budget geslagen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen met kinderen, zonder dat het iets hoeft te kosten.

Gratis uitstapjes

De natuur in

Zaterdagavond wandelden en speelden we op een berg in de weides. De kinderen plukten bloemen, zochten stokken, deden aan stokvechten, klommen, renden en genoten. Wij liepen, ontdekten, genoten en ik maakte ook nog eens foto’s. Kosten voor een avond genieten? Gratis. Niks. Noppes. Nada.

Speeltuin

Zondag was het nog warmer dan zaterdag, alleen stond er een flinke föhnwind. Met de rukwinden was het niet fijn vertoeven in het dal. Wij gingen daarom wederom de berg op. In Oostenrijk heb je het gratis Wildpark Feldkirch. Zo’n 20 minuten rijden van ons vandaan. Een park met veel wilde dieren zoals wilde zwijnen, marmotten, steenbokken, gemsen etc. Niet extreem groot, maar als je het park hebt doorlopen, is er aan het einde een grote speeltuin. Met kinderen kan je je daar zo een middag vermaken. Het enige dat we nog kochten was een ijsje.

Richting het strand of een meer

Kinderen hebben vaak genoeg aan een emmer, een schep en wat water. Wanneer het nog niet warm is, kleed je ze gewoon goed aan en trek je ze laarzen aan. Is het warm dan lekker met de blote voeten dammetjes bouwen, zandkastelen maken. Niks leuker dan dat en voor jezelf ook natuurlijk!

Heb jij nog leuke ideeen om eropuit te gaan zonder dat het veel kost? Laat het in een reactie hieronder achter!

 

Show Full Content
Previous Wat zijn Lalaloopsy’s?
Next Wat als Nederland wel mee zou doen aan het EK 2016?

2 thoughts on “Eropuit hoeft niet altijd geld te kosten – gratis uitstapjes

  1. Wildpark Peter & Paul in St. Gallen
    Rondje om de Gübsensee in St.Gallen (allebei met BBQ )

    Botanischer Garten St.Gallen (gratis entréé, heerlijk warm bij regenweer!)

    Speeltuin Stadtpark St.Gallen

  2. Leuk zeg! Wij gaan ook vaak het bos in en dan op de fiets, dan kost het helemaal niets 😉
    Als ik de bergen elke keer zie dan neig ik toch naar een vakantie in de bergen volgend jaar! Met de vouwwagen

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close