Zo opende Het Parool afgelopen woensdag het artikel over bezoekjes uit Nederland bij geëmigreerde landgenoten, waaronder ik! Zo leuk en Lovethat werd ook nog eens genoemd. Altijd fijn 😉 

Ik werd benaderd na aanleiding van het artikel van vorig jaar dat hier op Lovethat verscheen: ‘Bezoek en Vis blijven drie dagen Fris’

Het is hier geen hotel

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Hoe tof is het dat wij zo veel bezoek ontvangen van familie, vrienden en kennissen! We genieten er volop van en proberen iedereen ook een leuke tijd te bezorgen. Maar wel op basis van gelijkheid en daarmee heeft de titel van het stuk in het Parool gelijk. Het is hier geen hotel. Een quote uit het stuk:

‘Eerst schrobte ik het huis van onder tot boven, legde mijn koelkast vol en zegde mijn afspraken af’

Bezoek is fijn om een stok achter de deur te hebben om eens wat kamers op te ruimen en schoon te maken. Wassen te wassen, vouwen en misschien ook nog eens opbergen. Maar de spiegels in de badkamer vergeet ik echt om te poetsen. Ik leg met alle liefde mijn koelkast vol voor ons bezoek, maar ik sloof me niet meer zo uit om maar een betere versie van mezelf te laten zien. Helaas. En bezoek wordt door ons ook aan het werk gezet:

En we vragen altijd of de gasten één avond pannenkoeken willen bakken. Daar hebben wij een hekel aan, maar de kinderen zijn er dol op.” Lachend: “Je moet er natuurlijk ook een beetje van profiteren dat je bezoek hebt.”

Zoek en gij zult vinden

We willen het graag gewoon gezellig hebben. Wat ik zelf ook fijn vind is dat mensen gewoon lekker hun gang gaan in mijn huis. Ik heb geen geheimen. Dus als je dat laatje wilt opentrekken, hoop ik dat je hem openkrijgt omdat hij volgestopt zit met spullen. Als je een paracetamol zoekt, be my guest en weet je niet waar de handdoeken zijn? In de eerste kast van onze slaapkamer (die standaard wél een bende is).

Toch is het wel anders. Je hebt wel vrienden, familie of kennissen een paar dagen in huis. Dat is wat anders dan bij de koffie of in een speeltuin. Het is namelijk over het algemeen veel leuker! Het contact is een stuk intensiever en nog een voordeel: je hoeft allebei niet naar huis te rijden en dus kunnen we nog een fles wijn open trekken!

Wil je het hele artikel lezen? Kijk dan op deze link

Het is geen hotel
Beeld uit het Parool van 13 april 2016 Tekst: Jette Pellemans. Illustratie: Gijs Kast
Show Full Content
Previous Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016
Next Ons Zwitserleven. Ziek zijn kent vele fases…

6 thoughts on “Het is hier geen hotel!

  1. Heb op internet een Parool gekocht en het artikel gelezen. Had wat mij betreft wel wat uitgebreider gemogen, maar het was wel heel leuk.
    Groetjes!!!

  2. Ha herkenbaar! Wij krijgen ook geregeld bezoek. Liever niet langer dan 5 dagen en ik doe niets extra´s voor bezoek, daar heb ik geen tijd voor. Ze krijgen informatie over de stad, een slaapplaats, een badkamer en de beschikking tot alles in huis, maar eten koken en kopen ed doen ze zelf. Vind ik ook niet meer dan logisch. Heel gezellig vind ik het wel trouwens!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close