“Decopatch is het beplakken van diverse items met een speciale lijm & speciaal Decopatch Papier. Decopatch is eenvoudig en geschikt voor alle leeftijden!!!”

Het is inmiddels al een tijd geleden dat Suzan van Suuscreatief.nl aan mij vroeg of ik het leuk zou vinden om met Eva te gaan decopatchen en daarover een blog wilde schrijven. Een keer creatief doen met Eva, dat zou een welkome afleiding zijn in de verhuisstress. Helaas bleek de verhuizing meer voeten in aarde te hebben dan gedacht en we hadden geen tijd en überhaupt geen plek om aan een tafel te gaan knutselen. De mooi ingepakte doos bleef ingepakt en ging een verhuisdoos in. Op weg naar Zwitserland.

De verhuizing van onze spullen is vier weken geleden en hoewel we nog niet op orde zijn, hebben we wel de ruimte én plek op tafel om te knutselen. Dat deden we dus ook en de grote doos haalde ik als verrassing uit de verhuisdoos. “Is dat een cadeau voor mij?” vroeg Eva. “Dit is een cadeau om vandaag mee te knutselen, voor ons allebei.” antwoordde ik.
De doos ging open en er kwamen twee mooie tasjes uit. Wat een feest om zoiets binnen te krijgen. In die tasjes zaten de benodigde spullen om te decopatchen. Eva had al eerder voor een roze draak en een gele uil gekozen, maar Suuscreatief heeft ook nog een hond, poes, paard, giraffe, vos en een hertje in het kinderassortiment. De diertjes die je gaat beplakken zijn ongeveer 11 centimeter hoog en volgens de website kan een kind zich hier ongeveer 1,5 uur mee vermaken.

Dat klopt ook wel. We knipten eerst de verschillende blaadjes in kleine stukjes. De dessins van die blaadjes zijn vrolijk. Je kunt de blaadjes ook scheuren, maar dat duurde Eva te lang. Knippen is soms ook veel leuker en omdat je de blaadjes over elkaar heen plakt, maakt het ook niet uit of je knipt of scheurt. We begonnen met de roze draak trouwens. De lijm werd op de draak geplakt en de eerste blaadjes werden er vol overgave opgedaan. Volgens de duidelijke beschrijving moesten we daarna met lijm de blaadjes weer bestrijken. Kinderen en lijm, Eva zat al snel onder de lijm en besloot dat ze mij maar ging helpen. Ik mocht dus de blaadjes plakken en Eva zocht de blaadjes uit en wilde de lijm wel voor me in het potje dopen. Wel ja, de concentratie van een vierjarige… Maar tegelijk ook het enthousiasme van een vierjarige! “Mam, wat wordt mijn draakje mooi! Weet je hoe hij heet? Hij heet net als mijn grote draak: Mira!” En inderdaad, haar draakje werd mooi. Met de minuut werd ik er meer bedreven in en ik begon het steeds leuker te vinden. Een mooie blaadje hier en een ander blaadje daar. Langzaam maar zeker zag ik een roze draak verschijnen. Leuk!

Weet je wat nou leuk is? Deze knutselpakketjes zijn dus echt spotgoedkoop! Voor slechts 6 euro krijg je een tasje met een dier, blaadjes, decopatchlijm en een kwast. Gegarandeerd plezier voor jong en oud. En afloop heb je een mooi kunstwerk op je kast staan! Superleuk voor regenachtige dagen, saaie dagen, leuke dagen, vrolijke dagen, feestdagen, binnenspeeldagen, creatieve dagen; voor alle dagen!

Een cadeau om uit te pakken!
Een cadeau om uit te pakken!
Woooh! Wat zit er een hoop in die doos!
Woooh! Wat zit er een hoop in die doos!
Dit zat er in de doos, een draak en een uil en uiteraard het decopatch papier om het mee te beplakken. Roze voor de draak en geel voor de uil.
Dit zat er in de doos, een draak en een uil en uiteraard het decopatch papier om het mee te beplakken. Roze voor de draak en geel voor de uil.

 

We gaan vandaag de draak beplakken!!
We gaan vandaag de draak beplakken!!
Er werd nu al goed mee gespeeld!
Er werd nu al goed mee gespeeld!
Lijmen en plakken
Lijmen en plakken
Eva heeft het al snel door!
Eva heeft het al snel door!
Maar moeders mag toch echt het karwei afmaken
Maar moeders mag toch echt het karwei afmaken
Het nog natte resultaat, wat was ik er trots op! hahahaha
Het nog natte resultaat, wat was ik er trots op! hahahaha
En nog steeds. Het roze draakje droogde snel op en kreeg een mooi plekje in Eva's kamer, vlakbij haar vriendjes <3
En nog steeds. Het roze draakje droogde snel op en kreeg een mooi plekje in Eva’s kamer, vlakbij haar vriendjes <3
Show Full Content
Previous Maleficent – veel meer dan ik had verwacht
Next Daniëlle stelt zich voor en laat zien dat je meer kunt met haken!

4 thoughts on “Het verhaal achter onze roze draak….

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close