Geloven in Sinterklaas en/of de kerstman. Hoe houd je het geloof in deze baardige mannen levend, zelfs wanneer de kinderen niet meer geloven. 

Ik heb het ‘geluk’ dat mijn kinderen (8 en 4) enorm trouwe aanhangers zijn van Sinterklaas. Maar wat als straks de realiteit inslaat als een bom? Wat als al die leugens ineens in die hoofdjes gaan ratelen en ze alles bij elkaar optellen? Dan komen ze tot de conclusie dat Sinterklaas eigenlijk niet fysiek bestaat. Maar dat de magie van het grote kinderfeest wel degelijk bestaat.

En die magie maken wij

Om het maar even extra verwarrend te maken; in Zwitserland geloven ze in het Christkind dat op kerstavond de cadeautjes onder de boom legt. Laatst had ik het er met een vriendin over hoe je de magie levendig houdt. En zij vertelde me met zo’n vastberaden geloof dat ze de kinderen wijst op ‘getinkel’ van elfenvleugeltjes en andere kleine dingetjes waarbij ze naar het Christkind verwijst.  En ze heeft gelijk er moet natuurlijk niet zoveel onderscheid zijn tussen kinderen die geloven en die niet meer geloven. 

Mijn ouders zorgden ervoor dat ons geloof in Sinterklaas bleef. Gewoon door jaar in, jaar uit mee te gaan met de magie van Sinterklaas. Ook al wisten we op een gegeven moment dat zij de cadeautjes kochten. Cadeautjes die zij met veel zorg en liefde voor ons samen uitzochten.  Traditiegetrouw gingen ze ieder jaar speciaal voor Sinterklaas samen een dag op pad en vertelden ons dan niet wat ze hadden gekocht. Jaar na jaar klopte vol verwachting ons hart. Sinterklaas bleef daardoor iets magisch houden en juist dat wens ik mijn kinderen ook toe. 

Dus houd jij van Sinterklaas en het feest dat erbij komt kijken en wil je niet dat gevoel verloren gaat op het moment dat kinderen het geheim kennen. Houd het feest dan dicht bij jezelf. Hou vast aan ‘oude’ tradities. Kijk de intocht met elkaar en eventueel het Sinterklaas journaal. Geniet van de kleine dingen. Laat ze zoals vroeger hun schoen zetten. Haal strooigoed in huis. Het zijn maar drie weken. Die kunnen we met elkaar toch wel magisch houden? 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous 8 leukste spelletjes voor mensen die niet van spelletjes houden
Next Netflix | De leukste Kerstfilms

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: