Dit voorjaar togen we voor de zoveelste keer richting het vliegveld, een familievakantie in het verschiet. All-inclusive naar Turkije, samen met opa en oma. Is een all-inlcusive vakantie wel zo leuk? Mijn 8 grootste ergernissen. Herken jij ze of heb je zelf nog veel ergere dingen meegemaakt?

Twaalf dagen?

12dagenHet was heerlijk, we hebben genoten. Van het mooie weer, het heerlijke eten, elkaar en de rust. Twaalf dagen was een beetje lang, dat wel. Thuis zie ik opa en oma niet zo vaak. Mijn man ook niet trouwens. Thuis liggen de kinderen ook wel eens in bed. Hier niet. Momenten alleen waren ver te zoeken.

Handdoekjes leggen

handoekjesleggenDeze vakantie waren we met 7 personen. Door de rolstoel van oma (en de leeftijd) stelden we eisen aan onze plek aan het zwembad. In de zon, maar met een aantal parasollen, vlakbij de wc en vlakbij de bar en strategisch tussen glijbanen en restaurant in. Nu in het voorseizoen kwam ik nog weg met een dikke fooi voor de poolboy, in het hoogseizoen moet je vast de wekker zetten.

Hoteldansjes

hoteldansjesVaste prik om 10 uur ‘s ochtends als het animatieteam de dag start: het hotellied. En ‘s avonds na de show trouwens ook. En tussendoor vaak nog een paar keer. Na een paar dagen kun je het dromen. Verschrikkelijk. En dat dansje in bikini is al helemaal geen charmante vertoning. Toch zie je, veelal, vrouwen zich ‘s avonds verdringen op het podium om te tonen hoe goed ze de bijbehorende zwaaiende armbewegingen al onder de knie hebben. Ik verberg me liever en lach iedereen stiekem uit.

Onderbroekenlol

onderbroekenlol2De Mister Hotel-verkiezing. Goedkoop en vulgair vermaak vind ik het. In tegenstelling tot de mannen uit mijn gezelschap: opa van 79 en ook de jongste telg van 5 lagen blauw om de capriolen die de kandidaten uithaalden om de begerenswaardige titel Mister hotel te verdienen. Vadsige ontblote bovenlijven, drank, ballonnen. Nee, deze show is zó niet aan mij besteed! Ik vermaakte me met mijn iPhone en mojito. Of twee.

Insecten-alarm

veenmol2Vergeet kakkerlakken, of tarantulas. Ondanks dat er elke dag een hoeveelheid verdelgingsmiddel in en om het hotel wordt gespoten, vliegen in Turkije hele grote torren rond en stapte ik bijna op een veenmol. Nee, dan heb ik toch liever lekker voorspelbare Nederlandse wespen en muggen.

Weg-met-de-weegschaal

weegschaalNa een aantal dagen all-in gaat je broek toch strakker zitten. Een gebakken eitje als ontbijt, een drie-gangen-lunch, een roomijsje of een warme wafel tussendoor en na een groots diner nog Turkse toetjes. Natuurlijk vergezeld van een aantal drankjes. Een paar kilo zit er dus heel gemakkelijk aan. Ook bij mij, want naast de baklava dronk ik dagelijks heerlijke mojito’s!

Keuzestress

keuzestressOp vakantie is je dagbesteding is lekker overzichtelijk: strand of zwembad? Bij ons zorgde de lunch-locatie voor stress. De kinderen wilden pizza en döner bij het strand, oma in de schaduw, opa binnen en wij in een kleiner restaurantje aan de andere kant van het resort. De leukste discussies leverde dit beslissingsmomentje op. Om de beurt wonnen we.

Bergen was

wasNatuurlijk kun je kleding in het hotel laten wassen. Maar met 7 personen werd dat toch best prijzig. De eerste twee dagen na thuiskomst had ik een date met de wasmachine, droger en strijkplank. Ik was gelijk weer toe aan vakantie!

Hoe overleef jij 12 dagen All-Inclusive?

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Ons Zwitserleven: weekje met mijn ouders
Next Ga je met me mee naar Bern?

11 thoughts on “Hoe overleef ik een all-inclusive vakantie?

 1. Eee! Een veenmol? Hoe groot worden die creeps precies?

  Zoveel dagen all in zou voor mij niks zijn, al kom je natuurlijk wel lekker tot rust. Het zwembad ziet er wel heerlijk uit!

  1. Rose, je wilt het echt niet weten hoe groot die worden! Ik heb ze hier in mijn tuin een keer gezien. 5 centimeter, een joekel (vooral als je niet weet wat het is!)

 2. Haha, ik heb het nog nooit gedaan, zo’n all-inclusive vakantie en het lijkt me ook niets voor mij als ik dit zo lees. Of het zou in een hotel zonder van die animatie- en showtoestanden moeten zijn. 🙂

  1. Hahah, je kunt die animatietoestanden natuurlijk wel vermijden. Op het strand zijn ze er vaak niet en ‘s avonds heb je ook vast nog wel ergens een bar waar geen show opgevoerd wordt en waar je wel zonder portemonnee lekker kunt borrelen 🙂

 3. Haha ik was dus nog nooit naar een all-inclusive gegaan, het leek mij echt hel op aarde en toen toch een keertje gedaan met de kids (ook in Turkije) en de kinderen vonden het zo leuk….vooral die rare animatie-dingen vielen bij ze in de smaak dus ik heb besloten dat ik ze toch zo nu en dan dat pleziertje moet gunnen 😉 Alleen eh…die veenmol, die hoef ik niet te zien!!

  1. Ik geef je groot gelijk hoor Frederique!
   Het is voor mij zelf al een tijdje geleden, maar ik vond het heerlijk om zonder portemonnee rond te lopen. Te eten en drinken wat ik wilde. Ideaal! Maar die dansjes, destijds het gevecht om kersen (!!) nee, dat hoeft niet van me! 🙂

 4. Die resorts zien er altijd heerlijk uit, maar het is echt maar ergste nachtmerrie die je omschrijft, haha! Ben zo blij dat wij gewoon lekker met ons vouwwagentje op pad kunnen. Kleine campings, zonder animatie, heerlijk in de natuur, rust. Maar waar ze wel iedere avond voor je koken, want dan heb ik pas echt vakantie. Maar dan ‘gewoon’ een Frans 3-gangen diner!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close