Tieners willen graag een slaapkamer die ze niet alleen kunnen gebruiken om te slapen. Ze willen er ook ontspannen, vrienden ontvangen, huiswerk maken. Dat zijn best wat eisen waaraan de kamer moet voldoen, en niet iedere slaapkamer heeft veel ruimte. Dus moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Met deze tips richt je de perfecte tienerkamer in.

Kies een stijl

Voordat je start met inrichten van een tienerkamer is het verstandig een stijl of thema te kiezen. Een hippe tienerkamer bijvoorbeeld, of een slaapkamer ingericht in een landelijke of industriële stijl. Met een thema of stijl heb je een leidraad voor de volgende keuzes die je gaat maken, namelijk voor kleur, materialen en accessoires.

Kies een kleur

Heb je een thema gekozen, dan kies je een daarbij behorende kleur. Bij een natuurthema past groen bijvoorbeeld goed, bij een industriële look kies je voor grijstinten. Weet je niet goed wat past? Maak dan een moodboard en kijk naar de kleur(en) die daar uit springen.

De kleur die er uit springt neem je als basis voor de grotere vlakken zoals de muur of een kamerbreed tapijt. Kies voor een lichte tint, zodat je met kleuraccenten kunt spelen. Bovendien zorgt een lichte tint er voor dat een kamer groter lijkt. Donkere muren laten een ruimte juist kleiner lijken.

Heb je de basiskleur gevonden dan kies je twee of drie complementerende kleuren of tinten voor meubelen en accessoires.

Maak een indeling

Voordat je meubelen en accessoires koopt is het verstandig om een indeling te maken. Teken op schaal een plattegrond van de kamer en plaats daarin de gewenste meubelen. Past dit en houd je dan nog voldoende bewegingsruimte over? Zo nee, dan kun je kijken of je de ruimte slimmer in kunt delen met bijvoorbeeld een hoogslaper, inbouwkasten of zwevende kasten om de vloer vrij te houden, of door een meubel te schrappen.

Kies de meubelen

Heb je niet veel ruimte in de tienerkamer dan is het verstandig meubelen die kiezen die meer dan één doel dienen. Een hoogslaper is ideaal voor het combineren van slapen en studeren. Inbouwkasten geven extra ruimte, niet alleen omdat ze geen ruimte in de kamer innemen, maar ook omdat ze zorgen voor plaats om spullen in op te ruimen die anders door de kamer zouden slingeren. Een bureau waar je tiener aan kan studeren en creatief bezig kan zijn of kan gamen is ook een slimme keuze als je minder ruimte hebt. 

Zorg voor privacy

Tieners houden van privacy. Zorg er dus voor een goede raamdecoratie in de juiste stijl. Je wilt geen inkijk in de kamer, maar soms kan het voor de concentratie tijdens bijvoorbeeld huiswerk ook fijn zijn dat er geen afleiding komt van buiten. Bovendien is duisternis belangrijk voor een goede nachtrust. Verduisterende gordijnen houden het hinderlijke licht buiten zodat je tiener lekker kan slapen.

Show Full Content
Previous Dit zijn de voordelen van een terrasoverkapping in je tuin
Next Aux airco review, het opkomende airco merk is het iets voor jou?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: