Ik ben het type dat altijd alles zelf doet. Ik kan dat namelijk best en dat het langer duurt voordat iets op de rit staat, dan is dat nou eenmaal zo. Dat heb ik zelf in de hand en het is mijn probleem. Dit is hoe ik in het leven sta. Niet dat ik nooit hulp vraag, maar als ik iets zelf kan, dan doe ik dat.

Waar de oppas van Bram al niet goed voor was

Maar ik hoef het niet alleen te doen en dit jaar staat zo’n beetje in het teken van ‘hulp vragen’. Zo heb ik voor Bram een oppas geregeld, zodat ik tijd heb voor mezelf, voor mijn werk, voor sporten of voor wat ik dan ook in die uren wil doen. En dat geeft heel veel rust en dat niet alleen. Deze beslissing gaf me ook wat anders; namelijk de keuze om wat vaker anderen voor mijn ‘rotklusjes’ in te zetten. Rotklusjes in de zin dat ik er geen zin in heb, mijn tijd anders of beter kan besteden, wetende dat iemand anders het beter kan of dat het teveel negatieve energie kost.

In de herhaling

Voor dat laatste heb ik afgelopen week hulp ingeroepen. Zoals ik al eerder vertelde was er een bedrijf dat de foto van mijn meiden had gebruikt in hun reclames. Nadat ik bij ladylawyer.nl een sommatiebrief had gekocht, werd ik al snel betaald voor het gebruik van deze foto. Echter, ze bleken de foto met kerst weer te gebruiken. Dus een tweede sommatiebrief werd er verstuurd. Meer dan een reactie dat alle uitingen waren uitgezet, kreeg ik niet. Eerst was het kerst, het werd oud en nieuw en daarna was de vakantie nog niet afgelopen en ik wachtte maar af. Ondertussen zorgde het uiteraard voor frustratie bij mij, frustratie werd daarna boosheid etc en ik wachtte maar af omdat ik er geen zin in had om de strijd aan te gaan. Dat moest anders. Want ik hoefde die strijd niet zelf aan te gaan. Ik kon dit uitbesteden aan iemand die dit dagelijks doet. Ik klopte bij Sharon van Ladylawyer aan en zij kon en wilde mij gelukkig helpen.

Rust!

Natuurlijk moest ik van haar aan de bak, ik moest alle correspondentie verzamelen van de afgelopen tijd, maar ik hoefde mij niet meer druk te maken om het contact met de andere partij. Ik hoefde niet voor mezelf en mijn werk te strijden. Dat deed zij! Zij zorgde voor de juridische onderbouwing en nam de stress van me over. Overigens had zij natuurlijk geen stress, zij weet wat ze doet en wat mijn rechten zijn. Uiteindelijk is de zaak opgelost en ben ik een hele wijze les rijker.

Het is helemaal niet erg om hulp te vragen. Soms kunnen mensen je met twee vingers in de neus helpen en is dat wat jou misschien teveel energie kost, zo opgelost! En kan jij je energie in andere dingen steken. 

O ja en de taart voor Brams verjaardag heb ik ook gelijk maar uitbesteed 🙂

Show Full Content
Previous Wat moet jouw droombadkamer in ieder geval hebben?
Next Bram werd één en dit is wat hij kreeg!

1 thought on “Hulp vragen aan anderen, dat ben ik aan het leren

  1. Yes! Gewoon doen wat je goed kan en wat je leuk vindt. Voor alle andere dingen zoals belastingsformulieren invullen, strijken ed zijn er mensen, die dat goed kunnen en er zelfs plezier aan hebben. Scheelt veel frustratie en stress.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: