Wij besluiten vaak spontaan om een weekendje weg te gaan of een vakantie te boeken. Vroeger deden we dat al als Floris ineens in het buitenland moest werken. Dan keken we hoe duur een hotelkamer was en zochten we een camping in de buurt op. Zo hadden we regelmatig gratis en/of hele voordelige vakanties!

Omdat ik voor deze last-minutes natuurlijk nooit zoveel betaalde, weiger ik dus voor nieuwe vakanties wel veel te betalen. Zo zijn we namelijk eens 2 weken in Argel├Ęs-sur-Mer op een 5 sterren camping geweest – in een grote stacaravan – voor slechts 350 euro in totaal! Dat bleek puur geluk. Een jaar later wilde ik weer gaan, maar toen betaalde ik in dezelfde periode het driedubbele! En dan gaan we dus niet.

Zo voordelig mogelijk op vakantie

Omdat we de eerste jaren van Eva’s leven natuurlijk niet aan schoolvakanties gebonden waren, konden we altijd in het laagseizoen en voor laagseizoen prijzen gaan. Inmiddels zijn we wel aan schoolvakanties gebonden met de meiden, maar dan probeer ik het nog zo voordelig mogelijk te houden. En hoe ik dat doe?

Nu wonen we natuurlijk in een hele mooie omgeving wat de noodzaak om op vakantie te gaan minder maakt, maar soms hebben we gewoon even nodig om niet thuis te zijn. Even met elkaar te zijn, even een andere omgeving, ander eten, een zwembad etc. Naar Nederland gaan is heerlijk, maar het voelt niet echt als vakantie met al die bezoekjes die je aflegt. Wij vinden het leuk om op een camping te staan en dan het liefste in een safari-tent** te overnachten. (** let wel, maximaal 4 dagen hoor – dan wil ik weer een normale wc en douche!) en we willen de hond meenemen.

Surfen!

Wat ik doe als we hebben besloten dat we weg willen is de plek bepalen. Daarna komt de tijdspanne: wanneer kunnen we weg en tot wanneer willen we blijven. En als laatste het budget: wat willen we uitgeven.

Daarna ga ik surfen. Soms vind ik snel de vakantie van mijn dromen en soms moet ik echt weer even al mijn surfkunsten uit de kast trekken om iets te vinden. Alle zoekmachines en bekende websites komen aan bod en vaak kijk ik zelfs verder dan de Nederlandse sites en zoek op buitenlandse sites. Dan is het heel handig als je weet wat je wilt en wat er zoal te huur is. Vorig jaar gingen we een lang weekend met Hemelvaart weg en bleek de safari-tent op een Zwitserse website hetzelfde in Franken te kosten, dus goedkoper in Euro’s (ik betaalde met mijn Nederlandse PayPal). Deze toch al goedkope last-minute, bleek daardoor nog 10% goedkoper te zijn.

Ja, ik ga voor echt een dubbeltje op de eerste rang en soms lukt dat en soms hebben we pech! Heb jij nog tips?

Show Full Content
Previous Makkelijk contact tussen ouders en leraren
Next Als kamperen voelt als kramperen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d