Wat is vakantie als je in je online ritme van thuis blijft? Krijgen je kinderen dan wel de aandacht die ze verdienen of krijgen je vriendinnen of vrienden net zoveel aandacht als thuis? Kom je echt tot rust met een boek of is de mobiele telefoon een te grote verleiding. 

Ik ging de afgelopen dagen op de camping offline. Niet geheel gepland want ik wilde graag delen, maar mijn data bleek op te zijn en die kreeg ik in het buitenland niet meer aan de praat. De camping had wel wifi, maar alleen op een bepaalde plek en laten we daar nou echt bewust naar toe moeten lopen. Dus we gingen offline en ik kan je vertellen dat ik het heerlijk vond! 

Geen berichtjes die binnen komen. Geen vragen die gesteld snel kunnen worden. Niet even kijken wat een ander doet. Geen mail, waarvan de meeste nieuwsbrieven je toch niet leest. Maar vier dagen je concentreren op jezelf, op de kinderen en op een boek. Wat fijn! Ik had vooraf niet kunnen bedenken dat ik dan zelfs ook niet mijn gedownloade series op netflix niet zou bekijken. Offline betekent duidelijk ook geen televisie in dat geval en ik las niet 1 boek uit, maar wel 3!!! Drie boeken in 4 dagen tijd. Wanneer is dat voor het laatst geweest? 

Daarbij had ik ook echt meer aandacht voor de kinderen. We speelden eindeloos spelletjes, ik las meer voor en was er gewoon de hele tijd voor hen. Best wel confronterend. 

Toen zaterdag mijn nieuwe maand van mijn mobiel weer inging en ik dus wel data had, was het wel weer heel verleidelijk om de telefoon weer als verlengstuk naar de buitenwereld te gebruiken. Terwijl mijn wereld op dat moment op de camping in Frankrijk was. Ik was daar met man en kinderen. We waren niet thuis. Als iemand wat van me wilde, kon dat echt wel wachten. Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan om af en toe eens een update te sturen, want het was zo lekker en ik had het zo naar mijn zin! 

Maar mijn kinderen, boek en het zwembad waren gelukkig veel belangrijker. 

Show Full Content
Previous Daarom is 4 dagen op een camping voor mij genoeg
Next Op kamp gaan is een onvergetelijke ervaring

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close