Ik zou met alle liefde…

 • je met een bezoekje vereren
 • je kleine baby uren knuffelen
 • genieten van je nieuwe grote gezin
 • horen van jou hoe het gaat
 • naar je voorstelling kijken
 • lekker bij je komen eten
 • je kleine pups willen zien en van genieten
 • lekker met je shoppen
 • met je mee blèren met Guus Meeuwis
 • met je willen lachen
 • met je willen huilen, als dat dan echt noodzakelijk is
 • gewoon met een kop thee bij jou op de bank zitten
 • je even uit de brand helpen
 • je met je eigen bedrijf willen helpen
 • mijn kinderen met jouw kinderen laten spelen
 • naar de dierentuin gaan samen met jou
 • en jouw nieuwe huis bekijken
 • je willen helpen met verhuizen
 • met jou naar Gooische Vrouwen gaan
 • uiteten gaan met jullie
 • rustig bijkletsen al dan niet in een kinderspeelparadijs
 • een knuffel geven
 • je willen zien
 • je willen horen

En de bittere waarheid is dat het niet past in een week. Ik kan me niet opsplitsen of in vieren delen. Maar wat is het fijn dat een hoop lieve mensen met me willen afspreken. Die met mij willen bijkletsen. Die willen zien hoe het met Eva gaat en hoe groot Liza al geworden is. Die bij mij willen zijn.

En die ík moet teleurstellen.

Dus lieve vrienden en vriendinnen. Ik wil jullie ook graag zien (meer dan ik duidelijk kan maken), maar dan graag wanneer ik wat langer in Nederland ben… En dan ook graag wanneer het geen Sinterklaas is, wanneer ik een auto heb om me in te kunnen vervoeren en wanneer ik de rust en ruimte voor de kids kan creëren om alle indrukken te verwerken.

Emigreren is heftig, een korte vakantie naar ‘huis’ is een stuk heftiger kan ik je zeggen.

Daarom bij deze:

Foto door Thomas van der Willik | Thomasvanderwillik.com
Foto door Thomas van der Willik | Thomasvanderwillik.com
Show Full Content
Previous Sprongen en ontwikkelingen bij acht maanden
Next Een weekoverzicht uit Nederland. Leuk! 6 december 2014

13 thoughts on “Ik zou met alle liefde…

 1. Lieve marlieke.

  Ik neem toch aan dat iedereen dat begrijpt een week is maar kort. Wat je allemaal ook zou willen past gewoon niet in een week en opsplitsen kan inderdaad al niet. Doe de dingen die jij wil die jij op dit moment belangrijk vind de rest komt vanzelf.

  Geniet van je tijd hier samen met je kids en je familie om je heen. Echte vrienden snappen dat het niet andere kan en dat het vanzelf wel komt de volgende keer.

  X

  1. Ik hoop dat het nu na deze blog in ieder geval een stukje duidelijker is. Dat ik graag wil, maar helaas niet kan. En daarbij, we zijn pas 2 maanden weg… x

 2. Weet zeker dat iedereen het begrijpt. Geniet nog even lekker van je vakantie in Nederland.
  En met een kofferbak vol “nederlandselekkernijen”, cadeautjes en mooie herinneringen weer naar huis toe.

  groetjes Jen

  1. Genieten doen we hoor Jen, maar het is lastig als zoveel mensen je graag willen zien. Ik werd gisteren echt een beetje gek van het getrek aan me… Maar het is weer een les voor de volgende keer! Ik eet nog en pepernoot! Thanks

 3. Hoi Marlieke, ontzettend herkenbaar. Na een paar jaar buitenland werd het aantal mensen dat we opzochten of zagen als we in Nederland waren twee keer per jaar, steeds kleiner. Want het heen en weer gesleep met de kinderen door het hele land, meerdere afspraken per week, dat was echt slopend. Een handige oplossing was een borrel waar iedereen welkom was, dan zag je mensen in ieder geval weer even! Maar dat deden we ook niet ieder jaar. Enfin. Emigreren kost genoeg energie, is mijn ervaring, en je moet je focus ook even op je nieuwe leven houden.

  In mijn expatboek stond dat je eigenlijk het eerste half jaar geen bezoek moest krijgen en niet naar je thuisland moest gaan, maar goed, dat bleek in de praktijk ondoenlijk en vooral heel ongezellig.

 4. Mijn reactie is laat, maar zucht….sluit mij zo aan bij de rest. En wat heerlijk dat je er een persoonlijk lijstje van hebt gemaakt. Heel lief!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close