Deze foto zorgde afgelopen week voor veel opschudding bij mij. Want waar deze foto voor mij staat voor aanstelleritis en aandacht vragen, dacht mijn oudste van zes dat deze meneer over de mevrouw aan het plassen was.

Het zette me wel aan het denken. Waar deze blog in eerste instantie ging over hoe mijn kind in aanraking kon komen met zo’n foto en mijn schrik over de bewoordingen hierover, wil ik eigenlijk dat het gaat over hoe deze bewuste foto in de media verschijnt – weliswaar vaker negatief dan positief – en wat het doet met kleuters, maar wat dacht je van pubers!

Ik bescherm mijn kinderen tegen het journaal, tegen beelden van oorlog, tegen expliciete beelden in muziekclips. Ik bescherm mijn kinderen tegen van alles, maar ik kan ze niet beschermen tegen de buitenwereld. Dat ze iets zien of horen wat (nog) niet voor hun oren bestemd is.

Ik vind het te vroeg om met seksuele voorlichting bezig te zijn. Ik vind haar nog niet rijp genoeg hiervoor. Maar wat dan? Als ze in aanraking komt met dit soort beelden of andere beelden. Het is natuurlijk wel vet interessant! Hoe zorg je ervoor dat het zelfbeeld overeind blijft? Ik vind het maar lastig.

Het zijn vragen die me nog wel even bezighouden…

 

Wat doe jij om je kinderen te beschermen tegen de boze buitenwereld?

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ver-van-mijn-bed-show | Kerstdiner op school

20 december 2017
Close
%d bloggers liken dit: