Onlangs had ik de mogelijkheid om de nieuwe bioscoopfilm Into the Forest te kijken en ik kan je vertellen dat deze film me de komende tijd nog wel even bijblijft. In een wereld vol technologie, waarbij je altijd contact met familie en vrienden kunt hebben waar ook ter wereld, een wereld waar elektriciteit de gewoonste zaak van de wereld is, waar eten in de supermarkt kopen niet meer dan normaal is – juist, die wereld waarin we leven -,  hoe zou het zijn als we ineens afgesloten worden van deze wereld. De wereld die we zo goed kennen. Wat zou er gebeuren als er geen elektriciteit is en dat niet voor eventjes, maar een voor een hele lange tijd?  Wat gebeurt er als we afgesloten zouden zijn van de wereld, zonder radio,  televisie, muziek en internet?

Into The Forest

De film Into the Forest geeft antwoord op deze vraag. In deze film wonen twee zussen met hun vader hoog in de Canadese bossen. Geen bossen zoals in Nederland, maar bossen waarin bomen nog zo groot zijn als ze in de oertijd waren. In hun luxueuze huis en fijne wereld kunnen ze alles doen wat ze maar willen. Zus Nell (Ellen Page) studeert hard voor haar toelatingsexamens en zus Eva (Evan Rachel Wood) is een hartstochtelijke danseres. Tot zover. Wanneer op een dag de stroom uitvalt en deze niet meer aangaat, is dit het begin alle ellende. In de weken en maanden die volgen verliezen de zussen langzaam alles wat hen lief is. Verliezen ze ook elkaar? Nee dat niet, maar de band wordt danig op de proef gesteld.

Mijn oordeel

De hele film heb ik mezelf afgevraagd; wat zou ik doen? Welke zus ben ik? Ben ik de jonge zus die niet bang is om een zwijn dood te schieten of ben ik juist de zus die koste wat het kost door wilt gaan met het oude leven om dit nieuwe leven niet in de ogen te kijken? De personages zijn tegenpolen van elkaar, maar uiteindelijk met een band die alleen familie met elkaar heeft. De film duurt anderhalf uur en ik had heel graag gezien dat het verhaal nog gewoon 5 minuten langer had geduurd. Waarom? Dat merk je wel als je de film gaat kijken. Want dat je deze film gewoon een keer moet zien, dat is een ding dat zeker is.

Show Full Content
Previous Iedere maand een foto!
Next De 20 populairste kindernamen in Zwitserland

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close