De één kan iedere maand een behoorlijk bedrag opzij zetten op de spaarrekening, de ander is al blij als de spaarrekening van de kinderen af en toe aangevuld kan worden. Feit blijft dat sparen wel goed is voor als er lastigere tijden aankomen of als je een keer wat grote uitgaves hebt. Dat zijn de normale redenen waarom men spaart.

De rente op je spaargeld is echter de laatste jaren minimaal en bekijken bij welke bank je de hoogste spaarrente krijgt, kan veel uitmaken. Al kan je je spaargeld ook voor andere dingen gebruiken. Ik geef je vandaag een paar tips!

Investeer in je huis!

Heb je een eigen woning, dan kan je goed je geld investeren in je huis. Enerzijds kan je natuurlijk je hypotheek extra aflossen, maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat je je huis kunt verduurzamen? Zet bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak of kies voor een duurzame oplossing voor je verwarming zoals een pelletkachel. Maar ook het investeren in een waterontharder loont zich al,  je apparaten gaan daardoor een stuk langer mee. 

Investeer in vastgoed

Het klinkt allemaal behoorlijk decadent om te investeren in vastgoed. Maar als je echt een hoop geld hebt, dan is een investeren in een andere huis, vastgoedproject of is een vakantiewoning een goed alternatief. Als je een vakantiewoning koopt, kan je er zelf ook nog in en de rest van de tijd kan je deze woning verhuren. 

Investeer in start-ups / ondernemers

Er zijn zoveel ondernemers met een goed plan of product, die alleen wat extra geld nodig hebben om dit te kunnen uitvoeren. Zij zoeken investeerders en vaak via crowd-funding.  Als jij je spaargeld investeert in deze start-up, dan kan je bijvoorbeeld een deel van de wint krijgen of aandelen of je krijgt gewoon toegang tot het product. Ook in dit soort gevallen zijn er mogelijkheden genoeg! 

Investeer in je pensioen

Jouw spaargeld doet nu niks. Het wordt door de lage rente niet meer. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je pensioen voor later aan te vullen. Als je het laat beleggen, dan heb je ook nog eens extra belastingvoordeel. Spaar je op je pensioen, dan heb je vaak nog een aantrekkelijkere rente dan op je spaarrekening

Investeer in goud of edelmetaal

Goud en edelmetaal blijven ook in tijdens van (economische) crisis waardevast. Het loont zich dus ook om te kijken of je kunt investeren in goud! 

 

Coverbeeld:Tree photo created by jcomp – www.freepik.com

Show Full Content
Previous Kan mijn nieuwe ByKay draagzak mijn oude vertrouwde draagzak vervangen?
Next Je vakantieherinneringen aan de muur! 

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: