Heb je een iPhone of iPad, dan kun je hem weer upgraden naar iOS 9. Ik ben altijd enorm laks met upgraden, maar nu ik eenmaal mijn Iphone aan mijn computer heb gehangen ben ik weer helemaal up-to-date.

Lekker makkelijk

De grootste voordelen van iOS 9 is dat het weer wat extra gebruikersgemak geeft. Je bent weer wat makkelijker van de ene app naar de andere. Je kunt eenvoudig naar je computerscherm toe en ga zo maar door. De leukste en handigste veranderingen laat ik je nu zien.

Eenvoudig door je geopende apps scrollen

iphone-6-ios9Natuurlijk is dit een functie die allang bestond in de Apple producten, maar het zag er nog nooit zo mooi en vloeiend uit. Door twee keer op je ‘home’ knop te drukken, ben je binnen de korte keren weer in je Whatsapp-berichtjes of in je Facebookaccount.

Energiebesparing

ios9---energiebesparingKomt je batterijpercentage onder de 20% dan gaat, als je dat wilt, de energiebesparing aan. Deze functie zorgt ervoor dat je batterij nog langer meegaat doordat de Iphone bijvoorbeeld niet meer alle e-mails binnenharkt, alleen als je erom vraagt. Hij update apps niet meer automatisch, alleen als je op de app drukt. Extra handig is dat je deze functie ook aan kunt zetten als je nog 40% batterij overhebt. Je ziet dat de energiebesparing aan is, aan de gele batterij rechtsboven.

Terug naar de vorige pagina

terug---ios9 Klik je op een link in een Whatsapp berichtje, dan kan je via linksboven ook snel weer terug naar Whatsapp, mocht je de link toch niet zo heel boeiend vinden.

Ontdek de highlights

Highlights-ios9Het scherm voor je eerste scherm met apps is nu uitgebreid en laat je de highlights zien. Extra contactmomenten en het nieuws dat je misschien wel gemist hebt.

Scroll door je foto’s

ios900scrollfoto'sScroll nog sneller door je foto’s heen en dan bedoel ik sneller dan snel! Wanneer je een foto opent, laadt de iPhone al je foto’s onderin je scherm. Met een swipe kan je zo door je foto’s scrollen. Hij ging voor mij nog een beetje snel, maar dat went vanzelf.

Dus heb je je iPhone of iPad nog niet geüpdate, dan moet je dat maar gauw doen! Op deze site staan nog veel meer leuke tips. Deze 5 hierboven ontdekte ik na het updaten van mijn iPhone, dus er zal ook mij nog meer leuks te wachten staan.

Heb jij je iPhone al geüpdate? En wat vond jij de leukste verandering?

Show Full Content
Previous Acht beste tips voor een gezellige herfstvakantie!
Next Waar laat ze het?

6 thoughts on “IOS 9.0… Leuk? Nou vooral gemakkelijk!

  1. Ik update altijd gelijk zodra de update uitkomt! Nog nooit mis gegaan gelukkig. Ik vind die highlights pagina irritant omdat Apple bepaalt van welke media het komt. Als ik nou zelf media kon kiezen, had ik het wel een goede toevoeging gevonden.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close