Speelt jouw kleintje al vaak met je telefoon of met je tablet? Ik ben van mening dat dat helemaal geen kwaad kan. Niet te veel en te vaak natuurlijk.  Buiten dat je kind even voor de tablet zetten handig is als je moet koken of echt even de was op moet vouwen, kan het ook nog eens heel leerzaam voor ze zijn! Er zijn zoveel leuke en leerzame apps gemaakt voor dreumesen en peuters. Vandaag deel ik mijn app-tips, maar ik hoor uiteraard graag welke tips jij nog hebt!

Juf Jannie – Woordjes leren

Apps voor Baby's en Dreumessen

Juf Jannie, wat moeten we zonder Juf Jannie? De app Woordjes Leren is fantastisch. Alles kan bewegen en maakt geluid. Wanneer ze klein zijn oefen je lekker samen en wanneer ze wat groter zijn, dan kunnen ze alleen de dieren zoeken. Ik ben groot fan van Juf Jannie, ook voor oudere kinderen. Want er is ook een app waarbij ze cijfers kunnen leren en zijn ze nog wat ouders dan ga je natuurlijk letters leren. Superleuk en onwijs leerzaam.

Nijntje!

foto-4

Onze kast staat vol met de boekjes van Nijntje. Toch zijn de apps van Nijntje een waardevolle aanvulling hierop. Want hoe leuk is het als je zelf de worteltjes kunt zaaien of krulletjes kunt tekenen? Voordeel van deze Nijntje-apps is dat ze ook in de Engelse taal beschikbaar zijn.

Fisher-Price Giggle Gang

apps voor baby's en peuters

Deze app doet niet zo heel veel meer dan beestjes tonen op een aanraking en leuke geluidjes produceren. Vooral voor baby’s dus en toch is het wel erg grappig ook voor oudere kindjes.

Petting Zoo / Knuffelzoo

apps voor baby's en peuters

Deze app is echt te grappig. Zelfs ik vind het leuk! De app laat je dieren in alle vormen maken. Kijk maar naar het filmpje met Eva in de hoofdrol en je ziet meteen waarom het zo grappig is. Kindjes leren een beetje oorzaak en gevolg zo en kunnen weer lachen!

Jokie en Jet

apps voor baby's en peuters

Als Efteling liefhebber in hart en nieren kan de app van Jokie en Jet natuurlijk niet ontbreken. Hij is erg uitgebreid en laat kinderen op een makkelijke en grappige manier woorden ontdekken.

Betalen voor een app?

Ja, je bent een Hollander of niet. De apps die ik bespreek zijn niet allemaal gratis, maar voor spelletjes en boeken betaal je toch ook? Daarom betaal ik ook soms voor een app. Vooral als iets zo leerzaam (en leuk) is als deze bovenstaande apps.

Show Full Content
Previous De leukste acht (geboorte)cadeautjes van HippeFreubels.nl
Next PERSOONLIJK: weekje van alles

3 thoughts on “Tablettips voor je dreumes en peuter

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close