Een grote ruimte verwarm je anders dan een kleine ruimte. Bij een grote ruimte duurt het bijvoorbeeld langer voordat het warm is dan bij een koude ruimte. Het is daarom goed om eerst na te denken over hoe je een bepaalde ruimte efficiënt kunt verwarmen. Bovendien kunnen kleine ruimtes lastig zijn om in te richten en moet je hier dus slim mee om gaan. We kijken hier naar hoe je een radiator het beste in een kleine ruimte zoals de badkamer of een kleine slaapkamer kunt verwerken.

De juiste kleur

In een kleine ruimte is het slim om gebruik te maken van lichte kleuren. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk optisch kleiner lijken. Wit is bovendien een van de meest voor de hand liggende kleuren als het gaat om radiatoren. Wil je een opvallende radiator die ook sfeer toevoegt? Dan kun je ook voor lichte kleuren zoals pastel kleuren kiezen.

Ruimte optimaal benutten

Een radiator neemt plaats in binnen elke ruimte. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn. Heb je bijvoorbeeld al eens een verticale radiator overwogen? Hierdoor heb je minder ruimte in de breedte nodig. Daarnaast lijkt een ruimte optisch groter met een verticale radiator op een smalle muur. Daarnaast kun je, omdat de ruimte klein is, ook kiezen voor een minder diepe radiator.

Een andere optie is een plint radiator. Deze radiator is verticaal maar half zo hoog als de traditionele horizontale radiator. Deze zijn geschikt voor langere muren in een smalle ruimte.

Het vermogen berekenen

Dit is de enige regel waar je echt rekening moet houden, los van de ruimte waar je een nieuwe radiator wil plaatsen. Door het juiste vermogen te berekenen, kies je een radiator die de ruimte efficiënt en goed genoeg kan opwarmen. Op de website van de aanbieder zul je een handige rekentool of rekenvoorbeeld tegen komen waarmee je het geschikte vermogen kunt uitrekenen voor jouw specifieke situatie. Lukt het niet of weet je het niet zeker? Vraag dan altijd na!

Meer dan één functie

Een radiator hoeft niet een functie te hebben. Naast het verzorgen van warmte kan een radiator ook een blikvanger worden in een ruimte. Sommigen verwerken de radiator in een meubel. Denk bijvoorbeeld aan een bankje voor het ruim, deze is extra knus als het er ook nog eens lekker warm is! Een ander bekend voorbeeld is de handdoek radiator. Deze verwarmt je badkamer, maar je kunt er ook gemakkelijk alle natte handdoeken op hangen.

Goede deal en de deur niet uit?

Je kunt online gemakkelijk een radiator uitzoeken. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod van Radiatoraanbiedingen. Hier vind je radiatoren voor een scherpe prijs, zonder dat je er de deur voor uit hoeft, wel zo prettig!

Show Full Content
Previous Tips voor een dakrenovatie
Next Wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: