Sinds een maand ben ik de trotse eigenaar van een iPhone 6. Een toestel dat bekend staat om zijn mooie foto’s. Maar kan zijn fotopower de Spiegelreflexcamera vervangen? Het antwoord is kort: NOOIT.

Eerlijk is eerlijk, mijn canon is soms een onhandig ding. Vooral als je aan het wandelen bent met de kinderen. Dan moet je opletten en heb je geen tijd om twee handen vrij te maken om juist dat ene plaatje te schieten. De telefoon is dan een prima optie.

Op pad met de iPhone

Afgelopen zondag gingen we een wandeling maken richting ForstSeeli, een meertje verscholen tussen de bergen. Allereerst reden we de Montlinger Schwamm op, de berg waarvandaan we gingen we lopen. Het was fris zondag en ik dacht dat ik de kinderen goed had aangekleed. Dacht. Want Floris dacht dat er geen regen zou komen. We moeten duidelijk niet zoveel denken en voortaan de kinderen liever te warm dan te koud aankleden. Tot de regenbui ging het prima. Liza liep zelf zelfs echt enorm ver met ons mee omhoog. Bijzonder hoe goed zo’n klein meisje een berg op kan lopen en dat lang kan volhouden. Na een koude regenbui en een briesje dat ons ook nog eens verraste, hadden de dames het koud.

Na 1,5 uur lopen hadden we het verborgen meer gevonden. Wauw. Zo magisch. De grillplaat rookte zelfs nog een beetje. Daar konden we warm worden. Hoe magisch en mooi het allemaal was. De kinderen werden niet warmer en niet gezelliger erop. Na 20 minuten gingen we weer terug. Dit keer liepen we een uur. Liza verwarmde ik door haar in de draagzak voorop te doen. Zo kon ze haar handen warmen in mijn jas. Eva kreeg onze handen en zo liepen we door totdat we bij de auto kwamen. Onderweg zagen we de meest bijzondere regenboog ever. Omdat we boven op de berg stonden, was het heel bijzonder om de regenboog in het dal te zien.

Onderstaande foto’s zijn met de iPhone 6 gemaakt en een beetje photoshop edit. Eerlijk is eerlijk ik mis de foto’s die ik zou maken met de Canon, maar deze kiekjes zijn oke om de momenten in ieder geval te bewaren.

IMG_2476IMG_2481IMG_2484IMG_2508IMG_2531IMG_2545IMG_2546IMG_2601

Show Full Content
Previous Zo handig is raamfolie!
Next Oh wat ben je mooi – uniek verjaardagscadeau voor zusjes

1 thought on “Kan de iPhone 6 de Canon vervangen?

  1. Ik heb een iphone 5, en mits de belichting goed is zijn de foto’s prachtig en steengoede kwaliteit! Maar toch kunnen ze niet op tegen mijn nikon, nee 😉 Wat een prachtige omgeving hebben jullie daar trouwens <3

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d