Voor de zomer kreeg ik van ByKay een mooie nieuwe draagzak om te testen en uiteraard om jullie mijn mening hierover te vertellen. In deze 5 weken zomervakantie heb ik hem uitgebreid kunnen testen. En kan ik jullie dus alle voor- en nadelen van deze toch wel erg fijne draagzak vertellen.

Even terug in de tijd

Met de komst van Liza wist ik al snel dat ik een draagdoek wilde hebben. Na een fijne eerste paar maanden met de doek, koos ik daarna voor een makkelijke draagzak en heb ik Liza tot ver na haar derde verjaardag af en toe nog gedragen. Voordat ik wist dat Bram kwam, heb ik de meeste babyspullen weggedaan, behalve mijn draagdoek en draagzak. Daar zaten net te veel herinneringen aan! Soms heb je dat met spullen. šŸ™‚ En met Bram in mijn armen, begon ook een nieuwe periode met dragen!

Met Bram op pad

Inmiddels is Bram 6 maanden De laatste weken droeg ik Bram buiten voornamelijk op mijn rug. Deels omdat ik het met de Ergobaby niet fijn vind om Bram op mijn buik te dragen, maar ook omdat ik niet goed kan zien waar ik loop. Ook is het, als je in de bergen loopt, fijner om iemand op je rug te hebben. Als Bram even een half uurtje rust nodig heeft als we thuis zijn, en hij niet in bed wil liggen, dan knoop ik hem snel op mijn buik.

Mijn eerste reactie op de draagzak van ByKay

Zoals gezegd kreeg ik van ByKay een ontzettend mooie velvet rib fluwelen draagzak binnen (om precies te zijn: Ribbed velvet met de kleur almond sand) Als je de draagzak op een foto ziet, dan ziet het er best ā€˜zwaarā€™ uit. Ik was dan ook hoogst verbaasd dat de draagzak zo licht en flexibel aanvoelde. Dat lekkere retro-gevoel wat je erbij hebt, maar dan in een nieuw zacht en licht jasje gestoken. Wat ook fijn is, is dat hij heel soepel valt. De stof is niet stug of hard en dat is fijn om aan te trekken. Net als bijvoorbeeld bij kleding, dan wil je ook niet dat het stug aanvoelt.

ByKay click carrier draagzak review Marlieke en Bram - lovethatDragen wordt nog leuker!

De eerste tijd heb ik Bram in deze draagzak voornamelijk op mijn rug gedragen. Bram en ik zijn nog niet zo op elkaar ingespeeld als dat Liza en ik dat waren. Bram heeft namelijk soms nog wel de neiging om een draai naar de verkeerde kant te maken en dat is gevaarlijk (en doodeng als dat gebeurt). Ik zet hem op mijn rug terwijl ik op de bank zit of als ik hulp heb van anderen. Bij het rugdragen zitten de banden van de draagzak als een rugzak om je schouders. Met het bijgeleverde riempje zorg je ervoor dat de banden ook stevig blijven zitten om je schouders. Het riempje zit echter niet vast aan de schouderbanden en moet je steeds goed opbergen als je afwisselt met buik- en rugdragen.

Sinds kort draag ik Bram meer op de buik. Dat komt ook omdat ik in het begin niet snapte hoe ik kruiselings die banden dan dicht kreeg. Na nog een keer het filmpje, waarin Bykay echt goed uitlegt hoe het moet, gezien te hebben, lukt het nou ook. En vind ik op de buik dragen bijna nog fijner dan op de rug. Let wel: ik doe dit dus niet als ik berg op moet lopen of de hond bij me heb, want dat is bij mij vragen om problemen. Hoewel ik het op de rug dragen van Bram echt heel fijn vind, heb je toch minder contact met hem dan als je hem op je buik draagt. Dus nu ik snap hoe je de banden op je rug kruiselings vast zet, is het buikdragen gezellig en prettig!

ByKay click carrier draagzak review Marlieke en Bram - lovethatWat een hoop bandjes!

De Click Carrier maakt gebruik van een kliksysteem. Dat betekent dat je de drager zowel kruiselings als verticaal kunt vastbinden. Kruiselings als je de baby op je buik draagt, en verticaal zoals een rugzak als je de baby op je rug of op je heup draagt. Een groot voordeel is dat de bandjes, vooral die om je buik gaan heel lang zijn. Bij mijn andere draagzak heb ik weinig ruimte over aan heupband, ik draag maat 46 en ben gezegend met een buik. Het was dus een enorme verademing dat ik bij deze ByKay niet het gevoel had dat ik mijn buik moest inhouden. Er is voldoende heupband en dat is erg fijn. De banden trek je gemakkelijk aan en het overige deel van de banden draai je rond en zet je vast met het elastiek dat er aanzit. Aan het rugpand van de drager zit een slaapkapje. Dit is heel fijn om je kindje tegen het zonlicht te beschermen, maar ook als het gaat slapen (en welke baby slaapt er nou niet wanneer hij lekker rondgedragen wordt) om het gezichtje te bedekken. Omdat ik niet bij het slaapkapje kan als Bram op mijn rug zit, zit bij mij het slaapkapje standaard vast aan de andere kant van de drager. Zo hoef ik het alleen nog maar over zijn hoofdje te trekken als het nodig is.

Na vijf weken deze Bykay Click Carrier getest te hebben, kan ik wel zeggen dat het een blijvertje is! Ik zit stiekem zelf al te kijken naar anderen dragers, omdat deze zo lekker zit en makkelijk in gebruik is.

ByKay click carrier draagzak review Marlieke en Bram - lovethatNog even wat korte facts over deze ByKay draagzak:

Deze draagzak is ergonomisch. Dat betekent dat je bij het juist dragen van je kindje, je geen problemen met bijvoorbeeld je rug krijgt. Maar ook dat het voor je kindje fijn is. De heupjes worden goed ondersteund en door de draagpositie naar je toe, maakt de rug van je kleintje een natuurlijke kromming.

Je kunt je baby in 3 posities dragen. Op je buik (met het gezicht naar je toe), op je rug (met het gezicht richting rug) en op de heup (ook met het gezicht gericht op jou).

  • Je kunt deze draagzak vanaf de geboorte tot ongeveer 2 jaar gebruiken.
  • Dat is tot ongeveer 2 jaar oud of broekmaat 86 en ongeveer 15 kilo gewicht.
  • Er zijn drie draagposities: heup, buik en rug
  • Er is een speciaal bevestigingsbandje om je kindje op de rug te dragen of het rugpand te versmallen bij newborns.
  • Aan de draagzak zit een slaapkapje ter bescherming, maar die je ook als neksteun kunt gebruiken
  • De uitleg voor de verschillende draagmanieren vind je hier: https://www.bykay.com/nl/instructies/instructie-click-carrier-bykay/
  • Oja en de draagzak komt in een mooie doos, met duidelijke instructies!

ByKay click carrier draagzak review Marlieke en Bram - lovethat

Show Full Content
Previous Onze Bram alweer 6 maanden oud
Next Je kunt meer met je spaargeld dan je denkt

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: