De afgelopen dagen vierden wij kerst zonder onze familie om ons heen, alleen met ons gezin. Hoewel het voor veel mensen ieder jaar zo is, door vaak minder toffe omstandigheden, is het bij onszelf een keuze geweest om niet ieder jaar terug naar Nederland te gaan met kerst. Hoe lief, leuk en gezellig we deze dagen ook vinden met familie… We zijn een paar weken geleden geweest en hebben daar genoten voor 10. Dus het is ook wel goed. Wel anders, maar goed. Ik hoop dat dat ook voor onze familie zo geldt.

Kerst vieren met ons gezin

Kerstavond

In Zwitserland begint kerst echt al met de 24e en al veel buren vierden al op de 23e een kerstavond met het gezin omdat ze anders niet uitkwamen. Het is dus een dooie boel in de straat. Wij vieren kerst dus echt pas op de 25e en 26e, maar niet op de 24e. Daar waar hier alle families, met elkaar aan het eten waren, ik snel nog een foto mocht maken van een herenigde familie, was het bij ons pizza en ik geloof een spelletje op de spelcomputer. Uiteindelijk besloten we op de 24e na het eten, nog een rondje te lopen. Na een dag lanterfanten, moesten we wel. Even de benen strekken, bij mensen naar binnen koekeloeren en van de meiden genieten die dolgelukkig met hun zaklampen waren.
kerst met alleen ons gezin

Eerste kerstdag

Onze eerste kerstdag was een echte kerstdag. We ontbeten heerlijk met verse croissantjes en fruit. Natuurlijk moest de Adventskrans aan. Daarna was het tijd voor de cadeautjes. Zoals bij ons vroeger al, lag er ook voor de meiden een cadeautje onder de boom. De meiden hadden zelf op school ook geknutseld. Er was voor iedereen wat uit te pakken. Stiekem hadden we dit jaar zelfs een groter cadeau voor hun allebei. De zo gewenste tijger van Furreal Friends!
kerst met alleen ons gezinkerst met alleen ons gezin

Omdat er weinig afleiding is. Er spelen geen kinderen op straat, de straat was eigenlijk gewoon uitgestorven, besluiten we om ‘s middags te wandelen naar de watervallen. Eventjes ertussenuit. Eva was het daar alleen niet mee eens en zeurde vooraf en toen ze op de weg nog viel, was het hek helemaal van de dam. Ik besloot om met Liza dan maar naar huis te lopen. En wat was dat gezellig! kerst met ons gezin

kerst met ons gezin

kerst met ons gezin

‘s Avonds gingen we gourmetten, net als heel veel van jullie. Geen foto ervan, maar het was heerlijk! Eva heeft vooral garnalen en paprika gegeten, en liza snoepte van alles een halve hap weg. Ach ja!

Tweede kerstdag

Een tweede kerstdag is bij mij niet zo belangrijk. Hij is er nou eenmaal en met lekker eten ‘s avonds vind ik het wel weer gezegend. We besluiten dat we met de kinderen de Pfänder opgaan om daar te gaan sleeën. Maar eerst ging ik gisterochtend lekker hardlopen. Langzaam kom ik weer in het ritme, nu maar hopen dat het weer goed blijft zodat ik ook kan blijven rennen. Het sleetje rijden was erg leuk. Koud, maar tof! ‘s Avonds kaasfonduen we gezellig met elkaar en liggen de kinderen redelijk op tijd in bed.

Een rondje rennen door de mist
Kerst vieren met ons gezin
Gezellig!

Kerst vieren met ons gezin

Exact twee jaar geleden was het een stuk warmer! Ik geloof dat het wel 20 graden scheelde 🙂

Kerst vieren met ons gezinZo was onze kerst, absoluut niet verkeerd dus! Hoe was jullie kerst?

Show Full Content
Previous Het is nog donker, ik wil slapen!
Next Storytel, een van mijn goede voornemens

2 thoughts on “Hoe waren onze kerstdagen zonder familie?

  1. Gezellig, ik heb ook gegourmet met mijn zoons plus aanhang en voor het eerst met kleinzoon. Ik denk dat ik nog dagen kliekjes eet, had veel te veel gehaald…. Gelukkig kun je er makkelijk eenpansgerechten van maken 🙂 ik wens jou en je gezin alvast een mooie oudejaarsavond en een gelukkig en gezond 2018.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close