Dit artikel dateert uit 2015, inmiddels heb ik een nieuwer artikel geschreven over originele ideeën voor je kerstwens op social media!

Ieder jaar doe ik weer mijn best om leuke zelfgemaakte kerstkaarten te versturen en stiekem word ik ieder jaar weer teleurgesteld. Van een deur vol met kerstkaarten was er onze laatste kerst in Nederland niet veel over, ik was blij als ik er een kerstkaart van een bedrijf bij kon hangen. Wat sneu eigenlijk. Stuurde ik daar 40 kaarten en kreeg ik amper de helft terug (en nog een beetje extra van bijvoorbeeld de garage). Ook vorig jaar stuurde ik met goede moed kerstkaarten en weer was het aantal kaarten dat ik terug beduidend minder. Zo jammer! Echte post is zoveel leuker!

Dat moet anders!

Hoe ik het dit jaar ga doen weet ik niet. Ik wil iedereen met alle liefde een kerstkaart sturen, maar wetende dat ik dan van de helft zo’n kut tekst via Facebook terugkrijg met ‘dit jaar sturen wij geen kaartjes, maar een digitale groet’ (en dan nog maar te zwijgen van die mensen die het geld van de kaartjes aan het goede doel gaan geven, jaja. Natuurlijk doen ze dat niet!) laat de moed me al in de schoenen zakken.

Wat dan? Ik zet drie alternatieven op een rijtje

Stuur minder kaarten, maar een wat luxer kaartje

Kerstkaarten sturen kost hoe dan ook geld. Waarom dan niet investeren in een mooi kaartje en dan wat minder kaartjes sturen?  Ik vond wat mooie kerstkaartjes van hout, dan weet je zeker dat je opvalt.

Dit kerstkaartje van KleineViking.be is wel heel schattig. Hij kost 4,95
Dit kerstkaartje van KleineViking.be is wel heel schattig. Hij kost 4,95
Deze houten kerstkaart van Fairfriends.nl is tegelijk ook een cadeautje. Hij kost 4,95 en daarbij steun je direct projecten.
Deze houten kerstkaart van Fairfriends.nl is tegelijk ook een cadeautje. Hij kost 4,95 en daarbij steun je direct projecten.
Dit kerstkaartje van Dots Lifestyle is niet meer zo goed verkrijgbaar, ik vond hem in Belgie voor 4,95
Dit kerstkaartje van Dots Lifestyle is niet meer zo goed verkrijgbaar, ik vond hem in Belgie voor 4,95

Geen kaartje, maar uitgebreide post met leuke extra’s

Een alternatief wat wel wat meer tijd kost en wat je ook echt niet voor iedereen kunt doen. Maar een leuk pakketje (met bijvoorbeeld een kaartje, een lange brief, een geknutseld kerstdingetje, thee of snoepjes) samenstellen echt voor diegene die jij een fijne kerst toewenst, is misschien nog wel toffer dan aan iedereen een kaartje sturen.

Dit voorbeeld van Snailmail in de stijl van kerst vond ik op brocku.ca
Dit voorbeeld van Snailmail in de stijl van kerst vond ik op: brocku.ca

Voor op Facebook… voor iedereen die jou ook geen kaart stuurt!

En wanneer je aan diegene die je lief vindt wel een kaartje of pakketje stuurt, dan moet je al die anderen teleurstellen. Geen volle deuren met kerstkaarten voor hen die zich er met een jantje-van-leiden van afmaken, lekker puh! Ook jij trekt de grens en geeft ze een digitale groet. Maar dan wel eentje die persoonlijker en mooier is dan alle anderen! Gebruik bijvoorbeeld een app en maak een filmpje met je leukste foto’s van afgelopen jaar.

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven: verjaardagen en … griep!
Next Originele kerstkaarten vind je hier!

4 thoughts on “Kerstkaarten? Leuke alternatieven voor bijvoorbeeld Facebook!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d