Hoe vaak kijk jij naar jouw telefoonabonnement? Ieder jaar veranderen de abonnementen en je hebt grote kans dat wat er bij jouw abonnement is inbegrepen, je inmiddels al veel goedkoper kan krijgen. Niet alleen bij je eigen aanbieder, maar je kunt ook shoppen bij andere aanbieders. Heb je na je abonnementsperiode geen nieuwe telefoon nodig, dan kan je juist heel goed zoeken bij andere aanbieders voor een Sim Only abonnement.

Mijn naam is Marlieke en ik ben een koopjesjager

Ik ben een echte koopjesjager. Ik kan maanden op zoek zijn naar de perfecte stoelen voor een goede prijs. Onze kleine tafel had ik in mijn hoofd, maar ik kocht hem pas toen hij voor een heel klein prijsje voorbij kwam. Voor Bram kocht ik vrijwel alles met Black Friday kortingen. Ik werd helemaal hyper toen ik zag dat een nieuwe camera wel 500 euro goedkoper was dan in Nederland en onlangs nog kocht ik een paar ixxi’s voor 7 en 15 euro (waarvan de laatste gewoon 2,25 bij 2,50m is). Ik weet mijn weg in de koopjeshoek en vind het een sport om gewoon happy te worden van mijn spullen en dat betekent vaak ook dat ik er niet krom om wil liggen.  Maar waarom betaal ik me dan nog scheel aan mijn telefoonabonnement? 

Heb je die nieuwe telefoon echt nodig?

Goede vraag. Ik heb natuurlijk iedere twee jaar een nieuwe telefoon nodig. Nee, dat is niet zo. Dat denk ik alleen. Mijn iPhones kunnen vaak echt wel een ronde extra mee als ik het scherm laat vervangen. Als ik zie dat mijn oude iPhone 6 en iPhone 7 normaal functioneren bij de meiden en dat ze nog voldoende Gigabyte geheugen hebben, dan had ik die iPhone 11 eigenlijk niet nodig gehad. Volgend jaar neem ik dan ook eens echt mijn abonnement onder de loep en kijk of het goedkoper kan. Want met een Sim Only kan het gewoon goedkoper. Ik zocht de voordelen voor jullie op en denk volgend jaar wel echt 3x na of ik weer een nieuwe telefoon nodig heb of dat het scherm vervangen voldoende is?

De voordelen van een Sim Only abonnement

  • Omdat je geen dure telefoon in je abonnement hebt zitten, ben je vaak veel voordeliger uit met een Sim Only abonnement. 
  • Een Sim Only abonnement kan je afsluiten voor 12 of 24 maanden, maar de meeste abonnementen zijn ook maandelijks opzegbaar. Het is maar net waarvoor je kiest.
  • Bij een Sim Only abonnement kan je gemakkelijk wisselen tussen een duurder en goedkoper abonnement. Niet zoals bij een abonnement met een telefoon erin, dan kan je alleen naar een duurder abonnement. Heb je Sim Only en het blijkt dat je helemaal niet al die gigabyte aan data nodig hebt, dan kies je een lager abonnement. 
  • Niet alle telefoontoestellen zitten er in een abonnement. Mocht je kiezen voor een Sim Only Abonnement, dan ben je vrij om ieder toestel te kiezen. 
  • En is je telefoontoestel nog goed? Dan hoef je natuurlijk helemaal geen nieuwe telefoon te kopen!

People photo created by drobotdean – www.freepik.com

Show Full Content
Previous ** Even bijkletsen!
Next Deze foto van de kinderen werd voor reclamedoeleinden gebruikt en ik wist er niks van.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close