Eindejaarsblues. Kinderen zijn moe. Kinderen zoeken wederom hun grenzen op. Het is een fase. Ze zijn toe aan vakantie. Ze test je.  Ze zijn allemaal hetzelfde.

Karakter

Dat Eva een pittige is, weet je waarschijnlijk wel. En nu zijn we weer in zo’n extreme fase beland. Luisteren doet ze slecht, zo slecht dat ik weer de neiging heb om haar oren te laten controleren. Ze zit weer zo in haar eigen wereld… Een wereld waar we haar uit moeten trekken om haar aandacht te krijgen. Ze huilt weer als een baby en heeft de brutaliteit van een 15 jarige. Aan de andere kant is ze ook vreselijk enthousiast, kan ze zich ineens heel goed op bepaalde zaken concentreren. Tekenen of om om 21:00 uur ineens d’r slaapkamer opruimen bijvoorbeeld. Er is geen peil op haar gedrag te trekken. Frustrerend voor ons,  maar het lijkt me vooral voor haar lastig. Sta ik weer op mijn achterste benen te hinniken dat ze beter moet luisteren, terwijl zij dagdroomde over roze eenhoorns met gigantische watermeloenijsjes in een zwembad van bladgoud.

Ik vind het soms echt heel lastig om de leuke kanten van haar te zien, vooral als ze mij ‘s ochteds vroeg al beschuldigd van dingen die ik niet gedaan heb (“door jou heb ik niet kunnen slapen” – na een tuk van 12 uur). En toch als ik dat koppie zie, dat zo zelfverzekerd haar haar liet afknippen voor kindjes zonder haar. Hoe graag ze met opa en oma bezig met lezen en schrijven, rekenen en klokkijken. Hoe lief ze voor haar zus is, hoe ze haar meeneemt met vriendinnen, hoe ze haar helpt omkleden als ze ‘stiekem’ willen zwemmen en hoe ze haar troost.

Ik neem het maar voor lief dat zij niet alles zo 1,2,3 kan handelen en dan vaak voor de makkelijke weg kiest: een huilend/schreeuwend/knallend begin of afscheid. En dat denk ik nog maar een keertje aan het motto dat ik al heel vroeg in Eva’s leventje bedacht heb:

Kinderen met karakter worden niet vergeten

Ook onderstaand gedicht van Lentezoet is treffend…

Ik wens jullie succes met eventueel de laatste loodjes voor de vakantie en een hele fijne zomervakantie! 

lentezoen - karakter
copyright: lentezoet
Show Full Content
Previous Liever op reis dan een kerstpakket
Next Ik ga op vakantie en neem mee…

1 thought on “Kinderen met karakter worden niet vergeten

  1. ik weet waarover je spreekt… hier loopt er ook zo eentje rond. Bijna 2 jaar maar veel pit en een serieus karakter! Maar ik zou ze niet meer kunnen missen, ze is ook zo lief <3

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close