Ik ben wel de laatste persoon op aarde die je op schoenen zoals crocs tegen zal komen. Maar als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis werkt, zijn dit soort moderne klompen de uitkomst. Deze klompschoenen zijn hygiënisch en trek je snel aan en uit. Daarbij zijn de meeste klompen ook nog eens goed voor je voeten. Toen ik mij een beetje in de wereld van de klompen verdiepte, ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. Een wereld waar ik niet veel mee heb, maar waar ik wel zie dat anderen er wel wat aan hebben.

Klompen vroeger

Alhoewel de meeste nog nooit op echte houten klompen gelopen hebben, weten we allemaal dat klompen bij ons Kikkerlandje horen. En dat terwijl vroeger (en vandaag de dag) in heel Europa houten klompen gedragen werden. De klomp was vroeger het ideale schoeisel voor mensen die geen lederen schoenen konden kopen. De houten klomp was een stuk goedkoper en in het modderige landschap ideaal. Vroeger waren de klompen trouwens niet mooi versierd, het was een werkschoen. Voor de kerk en andere gelegenheden werden er andere klompen gebruikt en die werden dan wel verfraaid.

De klomp nu

Hoewel er echt nog steeds mensen zijn die graag op houten klompen lopen. Is de klomp tegenwoorden meer de benaming voor schoenen zoals crocs. Klompen zijn vooral praktisch en stevig, ook als ze van kunststof zijn gemaakt. Daarom zijn ze ideaal om te gebruiken in de tuin of op het werk. Er zijn verschillende soorten klompen, bijvoorbeeld medische klompen, tuinklompen, veiligheidsklompen, klompschoenen en meer. De meeste klompen zijn niet alleen praktisch, maar ook aan het design is gedacht. Klompenexpert verkoopt damesklompen, herenklompen en kinderklompen in verschillende maten, kleuren en materialen.

De medische klomp

De medische klomp heeft een paar fijne eigenschappen voor mensen die in het ziekenhuis werken. De meeste medische ofwel ziekenhuisklompen hebben een stille loopzool en een antislipzool, daarmee zijn ze geschikt voor het ziekenhuis. Daarbij hebben ze een open of dichte hak en kunnen ze daardoor gemakkelijk aan- en uitgetrokken worden en met een groot voordeel: zonder de handen erbij te gebruiken. Ook het reinigen is makkelijk bij de medische klomp. Ook het feit dat je ze gemakkelijk kan reinigen en ze goede voetbedden hebben, maakt dat de medische klomp een prima schoen is om de hele dag op te lopen.

Wist je dat…

  • Er nog steeds tuinklompen van hout gemaakt worden?
  • Er ook klompen met stalen neuzen gemaakt worden, de ideale veiligheidsklomp
  • Klompen ook in het leer te verkrijgen zij
  • Je zelfs klompen met een laklaagje hebt
  • Klompen er in allerlei kleuren, soorten en maten zijn
  • Je bij klompenexpert ook gewoon de traditionele klomp kunt kopen
Show Full Content
Previous Een lange autoreis met kinderen
Next Een kind met karakter, totdat je de gebruiksaanwijzing ontdekt

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: