Ons huis is van hout en heel erg donker. Gelukkig hebben onze verhuurders, de eigenaren van de woning, boven in onze woonkamer een koof met een lichtsnoer van wel ruim 30 lampen gemaakt. Let wel, vol met gloeilampen! Het eerste jaar hebben we daarom ook amper de verwarming aan gehad en om een uur of negen ‘s avonds (in de winter!) hadden we het gewoon bloedheet. Gloeilampen, die zijn niet zo heel erg zuinig. Ze verliezen voornamelijk de energie in hun warmte, daarbij gaan ze ook niet zo lang mee. Puntje bij paaltje: twee jaar nadat we hier zijn komen wonen hadden we geen werkende lamp meer in de koof. Voor de zomer niet zo erg, maar in de winter is ons donkere huis extra donker en hebben we echt verlichting nodig.

LED verlichting: omdat het veel beter is

Na de zomer koos ik er dan ook voor om in die lichtsnoer van 30 lampen, tien LED lampen te draaien. Die LED Lampen brengen ons net zoveel licht en zijn nog geen fractie van de prijs in energie als de gloeilampen. Het enige nadeel is dat ik inmiddels alweer de verwarming heb aangedaan. LED Verlichting is namelijk zoveel energiezuiniger dat mijn huis er niet meer door verwarmd wordt! Wat een nadeel 🙂

LED Verlichting lekker duurzaam!

Wist je dat je LED Verlichting kunt kopen in alle vormen en maten? Echt overal waar je een lamp in kunt doen, daar draai je net zo makkelijk een LED lamp in. Echter kan je niet iedere LED lamp dimmen. Wij moesten daarom op zoek naar LED lampen die dimbaar waren. Overigens geen enkel probleem want ook die kun je gewoon kopen. Wil je licht in je huis en duurzaam bezig zijn? Dan kies je voor je volgende lamp een LED lamp!

Show Full Content
Previous Tof cadeau voor de feestdagen: een persoonlijke iPadhoes
Next Een handgemaakt kraamcadeautje maakt het nog fijner geven

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d