Langzaam maar zeker sluipen we alweer richting het eind van het schooljaar. Daarbij komt ook de afsluiter dichterbij. Je wilt hiervan natuurlijk een leuke dag maken voor je leerlingen. Dit kan op vele manieren. Maar wat is nou het leukste uitje? In dit artikel geven we je tips en inspiratie om van jullie laatste schooldag een hele leuke dag te maken.

Bioscoop

Een leuke film uitzoeken en met de hele klas naar de bioscoop. Voor veel leerlingen een heerlijke afsluiter van een schooljaar, waarin keihard gewerkt is. Even ontspannen met een leuke film is een ideale beloningen voor je leerlingen. Om ze goed bij het proces te betrekken selecteer je meerdere films en laat je de klas stemmen welke film jullie met z’n allen gaan bezoeken.

Workshop

Het is natuurlijk ook leuke om iets leuks te combineren met iets leerzaams. Hiervoor zijn ckv workshops een interessante optie. Met een actieve dag, waarin ze zelf een betrokken rol spelen, wordt de creativiteit van je leerlingen geprikkeld. Het aanbod aan school workshops is groot. Op veel culturele vlakken kun je leerlingen leren. Zo zijn er workshops waarin je leerlingen alles leren over muziek, maar ook op het gebied van acteren, beeldende kunst en literatuur kun je leerlingen tal van interessante workshops aanbieden. Wil je je leerlingen liever een hypermoderne workshop aanbieden? Denk dat eens aan een workshop vloggen of tekenen met een 3D-pen.

Sportdag

Het organiseren van een sportdag blijft natuurlijk leuk en zal voor een groot deel van de leerlingen de leukste dag van het schooljaar zijn. Voetballen, korfballen, slagbal en een estafette zijn maar een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden die je hebt als activiteiten op de sportdag. Vorm teams en laat de leerlingen strijden om wie het beste team van de klas of de hele school is. Een keuze voor een sportdag is niet alleen leuk, maar bovendien ook nog supergezond! Dat maakt het ook nog eens een verantwoorde keuze.

Spelletjesdag

Vooral bij wat minder weer is de welbekende spelletjesdag een garantie voor een leuke dag. Laat de leerlingen leuke spellen meenemen van huis en geniet de hele dag van de leukste bord- en kaartspellen. Op zo’n dag mag je de leerlingen natuurlijk ook wel een beetje verwennen met lekkere versnaperingen tussendoor. Als je de spelletjes laat plaatsvinden in korte rondes, kun je aan het eind van de dag de absolute spelletjeskoning of –koningin van de klas aanwijzen. 

Show Full Content
Previous Het gevaar zit in een klein beestje
Next Een weekend met een oranje randje!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: