Licht is zo enorm belangrijk in een huis. Ik zou het liefste wonen in een huis waar veel licht door de ramen schijnt. Want voldoende zonlicht zorgt ervoor dat je niet zo snel in je winterdip komt. Zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van heel wat belangrijke vitamines, bijvoorbeeld vitamine D. Maar zonlicht is ook om andere redenen gezond, zo verlaagd het de bloeddruk, werkt zonlicht tegen depressies en psoriasis. Wat moeten we toch zonder de zon en zijn licht?

Ik dacht dat ik niet zo vatbaar was voor een winterdepressie, maar vorig jaar winter heb ik veel binnen gezeten. Een tijd die ik het liefste wil vergeten, want wat vond ik het stom en saai en wat was ik daar soms down van. Heb je natuurlijk niet gemerkt, maar ik weet nog wel dat het niet veel langer zo moest sneeuwen en vriezen anders zou ik echt in de winterdepressie belanden. Nu noem ik het niet meer dan een winterdip. Thank god!

Hoe zorg er dan nu voor dat je geen last van de winter gaat krijgen?

Zorg voor licht! Licht zorgt namelijk voor ritme. Wanneer je ogen namelijk licht opvangen dan is dit deels bepalend voor een gezond ritme. Binnen zitten met veel kunstlicht, laat naar bed gaan of vroeg uit bed, verstoren dit ritme.

Bekijk je ramen thuis

Wil je optimaal genieten van het zonlicht buiten, terwijl het buiten koud is? Kijk dan eens naar de gordijnen. Ze kunnen nog zo stylish verantwoord zijn, wanneer ze geen zonlicht doorlaten of je laten zien wanneer het donker wordt, dan kan je beter voor iets anders kiezen. Kijk eens op www.dakraam-gordijn.nl. Speciaal voor VELUX dakramen hebben zij alle soorten gordijnen die je maar nodig hebt. Niet alleen in de zomer om te verduisteren of zonnewarmte tegen te houden, maar juist ook om zonlicht in de winter binnen te laten.

Fijne winter! En heb jij nou een tip om die dip of depressie tegen te gaan, vertel het ons in een reactie!

fhl work room 115404-02 hero1280x458

 

 

Show Full Content
Previous Vrrrroem Vrroem! Pas op, daar is Liza
Next Smeer avocado op je handen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close