Deze week is de laatste week van de grote vakantie hier. Vanaf maandag mag Eva weer naar school, ze gaat naar de eerste klas en na volgende week mag Liza zich ook 2x per week gaan melden bij de Spielgruppe. Floris is deze week nog vrij en omdat ze voor de rest van de week alleen maar regen voorspellen, besloten we dinsdag wat actiefs te gaan doen. De Lillyweg.

LILLYWEG

Lillyweg in Appenzellerland

De Lillyweg is een wandelroute voor kinderen. Niet te lastig en door diverse stops waar er wat verteld wordt of waar je als kind een activiteit moet doen, ook nog erg leuk. De Lillyweg brengt je door typisch Appenzeller landschap met als ‘hoogtepunt’ het schitterende uitzicht op de hoogste berg van de regio, de Säntis.

Verscholen achter de wolken, maar zeker wel te herkennen aan de mast; de Säntis

Vertel me meer over de Lillyweg

De lillyweg is in Urnäsch, Appenzellerland. Wij hebben de auto bij de bushalte Hüsli neergezet en met de bus zijn we naar de halte Steinflue gegaan. Zodat we aan het eind van de route, weer bij de auto zouden uitkomen. Een buskaartje kost 3,60 voor volwassenen, de kinderen waren gratis. Vanaf de bushalte Steinflue zie je meteen waar je naar toe moet gaan.
De lillyweg staat net als de andere wandelroutes echt heel goed aangegeven. De tocht is voornamelijk bergafwaarts, al moet je er rekening mee houden dat je ook een deel berg op moet. Daarbij zitten er soms lastige stukken tussen en kan je hem niet met een kinderwagen lopen.


Bij 14 stops wordt je het verhaal van Lilly en Martin, die dezelfde route lopen uitgelegd. Je kunt het verhaal met de namen van je eigen kinderen vertellen, maar ook gewoon Lilly en Martin aanhouden. Tijdens de stops worden de kinderen gevraagd om een steenmannetje te bouwen of te lopen over boomstammen, klimmen aan rotswanden. Maar ook wordt er uitgelegd wat je precies in het bos kunt tegen komen of wat je ziet als je door de verrekijker kijkt.


Het verhaal is in het duits, met een beetje Zwitsers geschreven. Beheers je het niet, geen probleem. Je kunt bij iedere stop wel een beetje gokken waar het over gaat en wat de kinderen moeten doen.

Honger en dorst

Aan het begin en aan het eind van de Lillyweg heb je een verzorgde grillplek (dus openbare barbecue waarbij je geen hout hoeft te sprokkelen, maar wel een vuurtje kan maken). Ongeveer in het midden van de route kom je een restaurant tegen. Tegen het eind van de route krijg je een berghutje waar je wat kan eten, drinken en kunt plassen – en wat was ik blij met dat laatste en de kinderen met hun welverdiende ijsje. En aan het eind van de route, vlakbij de bushalte Hüsli heb je ook nog een restaurant. Ons viel overigens op dat veel dicht was op maandag en dinsdag (ruhetag).

Uiteraard filmde ik weer een gedeelte!

Heb jij, na het lezen van deze blog, zin om je wandelschoenen aan te trekken?

Show Full Content
Previous I’m blue labadielabadaaaaa | De nieuwe Smurfenfilm is uit op DVD
Next De eerste klas is best een dingetje in Zwitserland

1 thought on “Lillyweg – Een wandelroute voor kinderen door het mooie Appenzellerland

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close