Regelmatig pak ik bij ons uit de kast de fotoalbums van de meiden. Vooral nu met Bram is het zo leuk om de foto’s van de babytijd van hen terug te kijken. Hoe zagen zijn eruit, hoe groot waren ze en ga zo maar door. Ik ben erg blij dat ik vanaf Eva’s geboorte de fotoalbums redelijk goed heb bij gehouden. Met de hoeveelheid foto’s die ik maak, is dat ook wel een must anders maak je je ze helemaal niet meer. En ja, je bent absoluut niet de enige die de foto’s van de kinderen en het leven zelf op de computer of op de mobiel heeft staan.

Mijn tip: maak een fotoboek per jaar! 

Ook al zou je van ieder kind een apart album willen maken, in de praktijk heb je vaak echt de tijd en zin niet. En wees eerlijk heb je dat album van dat ene kind al gemaakt? Om mezelf te behoeden voor heel veel frustratie, heb ik ervoor gekozen om 1 album te maken en dit album voor ieder kind af te drukken. De meeste dingen beleef je toch met elkaar en kind a. is echt niet pissig als er een keer wat vaker kind b. op de de foto staat. 

De voordelen van een jaarboek

Wanneer je besluit een fotojaarboek te maken, dan maak je het jezelf wel in je hoofd gemakkelijk. Je hoeft namelijk alleen de foto’s van dat jaar uit te zoeken en op volgorde te zetten. Dat gaat heel wat sneller dan alle foto’s die op de computer staan op volgorde te zetten. Staan je foto’s goed georganiseerd op je computer, dan is het maken van een jaarboek helemaal een eitje. Het enige dat je dan nog in de weg staat is de uitvoering! 

Mijn tip is om met het afgelopen jaar te beginnen. Heb je dat jaarboek eenmaal gemaakt, dan is het namelijk makkelijker om met het volgende jaar verder te gaan. Organiseren per jaar is ook handiger en kom je tijdens het organiseren foto’s van een ander jaartal tegen, dan organiseer je die natuurlijk gelijk ook op je computer. Dat scheelt al. 

En heb je helemaal geen zin om je album te maken of wil je iets creatiefs in de kast hebben staan. Dan is het bij de diverse websites waar je een album kunt laten maken echt niet moeilijk meer om met wat leuks voor de dag te komen. Bij veel websites kan je namelijk een bepaalde stijl kiezen en daarbij er ook nog voor kiezen om de foto’s automatisch te plaatsen in dat album. Een kind kan de was doen! Of in dit geval: een fotoalbum maken.

Maak je foto jaarboek
Show Full Content
Previous Een lamp voor boven de eettafel
Next Onze Bram is twee maanden oud

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close