Hoe erg is het als je dochter gewoon tegen jou zegt dat je je telefoon aan de kant moet leggen? Dat zij om aandacht vraagt. Eigenlijk best wel erg en ik ben ook wel enorm vergroeid met dat rotding moet ik zeggen. Waar ik ben, is mijn telefoon. Heb ik een seconde vrij, dan check ik mijn mail, facebook, instagram en whatsapp.

Vergroeid met mijn mobiel

Vorige week had ik tijdelijk een andere telefoon. Mijn iPhone viel steeds uit en aangezien hij nog in de garantie valt, besloot ik hem terug naar de winkel te brengen. Ik kreeg een Huawei mee naar huis en dat was dat. Die telefoon was niet echt mijn vriend. Typen was een ellende en de helft van mijn contacten (nee, bijna al mijn contacten) stonden er niet in. Het werd een heerlijk rustig weekje waarbij ik de telefoon vaak vergat en dus alle tijd voor Liza had. Inmiddels is mijn iPhone weer terug en daarbij zijn ook mijn oude gewoontjes weer terug. Help!

Ik ben echt vergroeid met dat ding. Ik wil momenten vastleggen, ik wil reageren op whatsapps, ik wil mijn mening spuien op Facebook en ga zo maar door. Alleen het nadeel is: ik, ik, ik, ik. Want diezelfde IK heeft ook nog eens kinderen die willen spelen (al kunnen ze dat heel goed ook zelf) en aandacht willen. IK moet dus mijn schermtijd verminderen.. Maar hoe?

Tips gevraagd!

Hoe doen jullie dat? Altijd bereikbaar of leg je de telefoon bewust ergens anders neer? Ben jij bewust bezig met je eigen schermtijd? Ik zie jullie tips graag tegemoet!

Show Full Content
Previous Ik ga op vakantie en neem mee…
Next Fotospam! The most beautiful girls in the world

3 thoughts on “‘Mama, foon uit!’ – Help! Ik ben vergroeid met mijn mobiel

  1. ik zou m’n iPhone met momenten beter uitzetten, maar op dit ogenblik kan dat niet. Er spelen te belangrijke zaken waarvan ik direct op de hoogte moet gesteld worden. Nadien ga ik dat wel eens proberen hoor…

  2. Dus alleen al het feit dat ik hier dus nu een reactie op zit te typen op dit tijdstip. 9:26 dus, zegt genoeg. Ik ga als ik klaar ben met dit typen, netjes de afwasmachine leeghalen, stofzuigen en dan eindelijk drinken maken waar zoonlief al 3x om gevraagd heeft. En pas bij de koffie (thee) mag ik weer kijken. Als ik hard heb gewerkt.

  3. Ik doe deze week mee met de Fitgirls Recharge week en een van de dingen die je dan dus ‘moet’ doen is vanaf half 9 in de avond de telefoon, tv, laptop, computer helemaal uit. Daar heeft mijn kind dan niets aan omdat ze dan slaapt.. Maar ik heb het nu 1 dag gedaan en dat is echt wennen maar stiekem ook erg fijn. Als het me bevalt dan ga ik dit doorvoeren maar dan naar overdag een uur ofzo. (moet natuurlijk wel opbouwen haha)

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close