Een van mijn favoriete spelletjes op de computer vroeger was naast Donkey Kong, Olympische Spelen. De wintergames, waarin ik de mooiste moves maakte met mijn snowboard, heb ik echt vaak gespeeld. Afgelopen week heeft Nintendo de game Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016 voor de 3DS uitgebracht en je hoefde mij niet te vragen of ik die wilde reviewen. Natuurlijk!

Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016

Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016 gaan natuurlijk over de aankomende Olympische Spelen in Rio in augustus van dit jaar. In deze game zijn er twee standen: RIO 2016 Spelen en De Weg naar Rio.

In ‘De weg naar Rio’ volg je een verhaallijn waarbij je dagelijks terugkomt voor meer trainingen en wedstrijden. Hiermee spaar je iedere dag weer nieuwe punten. Voor het eerst speelde ik met mijn eigen Mii personage en omdat ik zo goed speelde, kon ik met mijn punten outfits uit de winkel dragen. Uiteindelijk is de bedoeling dat je hem uitspeelt en daarmee een mooi Mario of Sonic kustuum verdient. Zo ver ben ik echter nog niet gekomen.

In ‘Rio 2016 Spelen’ speel je zelf de disciplines. Ga de strijd aan op het voetbalveld, bestuur je paard en laat hem op het juiste moment springen. Maar je kunt ook op de BMX fiets stappen, het zwembad induiken, met je rivaal boksen, turnen, boogschieten, 110 meter horden lopen of verspringen. Natuurlijk hoort speerwerpen, tafeltennis, strandvolleybal er ook bij en kun je zelfs de nieuwe discipline Golf spelen.

Ben jij de beste in je discipline? Maak het dan voor jezelf wat moeilijker en doe de plus disciplines!

Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016

Ons oordeel?

Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016 is echt weer zo’n oud vertrouwd Nintendo spel. Lekker op de bank een beetje gameboyen, dat kan met deze game. Je daagt jezelf steeds maar weer uit om harder te rennen, beter paard te rijden, harden te fietsen, beter te sturen en ga zo maar door. 

Eva had het geluk dat ze ziek was de laatste dagen en van ons lekker mocht ‘Nintendoen’. Zo leuk om haar enthousiast te zien drukken op de knopjes en zoals je in het filmpje kunt zien, is ze nog best goed ook. Anyway, dit is een toffe game waar wij nog veel plezier van gaan hebben!

Mario & Sonic op de Olympische spelen Rio 2016

Dit Mario en Sonic spel koop je voor 39,99

Show Full Content
Previous Loop jij 10.000 stappen per dag?
Next Het is hier geen hotel!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close