Als wij op vakantie gaan naar Nederland, zitten we altijd (ruim) 8 uur in de auto. Nu gaat dat met mijn kinderen prima. Je geeft ze muziek op hun oren, een kleurblok om te tekenen, speelgoed om mee te spelen en eventueel nog wat spelletjes op de iPad of de Nintendo. Mijn kinderen vervelen zich amper in de auto en daar ben ik heel blij mee. We zitten zo allemaal in onze eigen zone, als we rijden. Natuurlijk zijn er wel momenten dat de meiden zich vervelen. Als we in de file staan of als ze moeten plassen en er geen benzinepomp voorbij komt. Voor die momenten hebben we een aantal spelletjes zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

GEEN JA OF NEE ZEGGEN

Een spel dat je vast wel kent. Je stelt een vraag en diegene mag niet antwoorden met ja of nee. De kunst is om de moeilijkste vragen te stellen, ze op het verkeerde been te zetten en zo snel mogelijk de ronde te wisselen.

IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ NIET ZIET

Dit spel blijft natuurlijk favoriet. Maar je moet wel snel kijken, straks ben je er weer voorbij gereden!

RODE AUTOS TELLEN (of gele, groene, grijze, witte)

Vooral als ze in de leeftijd dat ze leren tellen is dit een fantastisch spel. Ze leren tellen, onthouden en zijn lekker bezig met kleur en de weg.

AUTOBINGO

Iets wat we tot nu nog niet gedaan hebben, maar wel een onwijs leuke manier is om verveling tegen te gaan onderweg. Bij Bol.com kan je autobingo kopen, maar online kan je ook veel downloaden!

WOORDKETTING

Een van de spelletjes die ik me nog van vroeger herinner is het woordspelletje dat we altijd in de auto speelden. Het gaat zo; de eerste begint met een woord dat uit twee woorden bestaat, bijvoorbeeld ‘vrachtwagen’. De volgende maakt met het laatste deel van het woord, het volgende woord: ‘wagenziek’ en zo kan je eindeloos doorgaan.

IK PAK EEN VUILNISZAK EN DAARIN ZIT…

Het spel ‘ ik ga op vakantie en neem mee…’ kent iedereen, maar ik vond online eigenlijk een leukere variant: Ik pak een vuilniszak en daarin zit. Dat nodigt dus uit om hele vieze dingen in te doen. Een luier, een servetje etc.

NUMMERBORDENSPEL

Dit deden wij vroeger ook in de auto. We keken naar de nummerborden en moesten van de letters woorden maken of beroemde mensen bedenken met die letters.

Heb jij nog toevoegingen? Deel ze met ons!

Show Full Content
Previous You vs. Wild | De kijker beslist!
Next Veilig alleen naar school

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: