Thuiskomen in een huis dat helemaal naar jouw smaak is ingericht is het fijnste dat er is. ben jij van plan om je huis te gaan renoveren? Dan wil je dit goed aanpakken. Een rommelige klus eindigt zelden in het gewenste resultaat. Bereid je klus daarom altijd goed voor! Met deze tips kun jij terugkijken op een goed proces en kun je met trots zeggen dat het professionele resultaat toch echt van jouw handen komt! Lees snel verder.

Goede voorbereiding is het halve werk

Begin elke klus met een goede planning. Ga goed na wat je nodig zult hebben, hoe veel tijd je nodig zult hebben en wanneer je de klus idealiter wilt gaan doen. De ene klus is eenvoudiger dan de ander. Zo gaat er uiteraard minder voorbereiding in het schilderen van een muur dan in het renoveren van je badkamer. Maar toch is het wel goed om alles vast vooruit te plannen, zodat je niet onverwachts met tijdsdruk komt te zitten of er halverwege achter komt dat je allerlei materialen mist. Denk ook na over het aanschaffen van dit laatste, want als je een nieuwe kast in huis wilt halen, dan moet je hoogstwaarschijnlijk een verhuiswagen huren om deze van A naar B te krijgen. Tot slot is het ook goed om even na te denken over hoe veel handen nodig zijn om de klus te klaren. Als je hulp nodig gaat hebben, is het beter om dit ruim van tevoren te regelen. De kans dat je vrienden of familie ‘ja’ zeggen als je ze vraagt om een dagje te komen klussen is kleiner als je dit twee dagen van tevoren pas vraagt!

Koop (of huur) het juiste gereedschap

Het eindresultaat van je renovatie is vaak sterk afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en gereedschappen die je gebruikt. Een schilderklus ziet er bijvoorbeeld minder netjes uit als je goedkope kwast bij elke haal een paar haartjes achter heeft gelaten. En je nieuwe vloer ligt er strakker bij als je de ondergrond goed glad hebt gemaakt. Je hebt vaak meer gereedschap nodig dan je initieel inschat. Vooral groot gereedschap dat je voor hele specifieke klussen nodig hebt (zoals een behangstomer) heb je niet zomaar in de schuur staan. Je kunt dit soort speciale apparatuur gelukkig huren bij o.a. de bouwmarkt. Puur een kwestie van even een bestelbus huren, de tools ophalen en je kunt als een professional aan de slag. 

Investeer in kwalitatief goede materialen

Klussen kan leuk zijn, maar als je dezelfde klus over en over moet doen dan is de lol er snel vanaf. Als je nog jaren wilt genieten van de tijd en moeite die je in je renovatie gestopt hebt, kun je beter kiezen voor materiaal van goede kwaliteit. Denk hierbij aan een goede verf en de juiste primer om te voorkomen dat je schilderkunsten na een paar weken al langzaam van de muur afbladderen. En met sterke schroeven weet je zeker dat je nieuwe kledingkast wel tegen een stootje kan. Vraag aan de experts in de bouwwinkel welke materialen je het beste kunt gebruiken. Zij kunnen aan de hand van jouw klus en budget precies aanwijzen wat je nodig hebt.

Is alles afgevinkt? Dan ben je klaar om te starten. Succes!

Show Full Content
Previous Hoe verzin je het juiste cadeau voor iemand?
Next Waarom alle mannen altijd boxershorts dragen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: