Het voorjaar is in zicht en dat betekent dat we ons weer moeten kleden op alle weertypes die we maar tegen kunnen komen. Qua kledingsmaak ben ik het type ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Al betekent dit niet dat ik het niet leuk vind om kleren te kopen. Ook dit voorjaar wil ik weer wat nieuws, want hoewel dat van de afgelopen jaren vast nog wel goed is, mijn smaak verandert ook. Vandaag deel ik dan ook mijn must-haves voor het voorjaar 2020

1. De jas voor alle weertypes

Deze jas van Creenstone is zo’n jas die je altijd aan kunt hebben. Of je nou gaat hiken, een wandeling met de hond doet, naar de dierentuin gaat. Er zijn jassen die je door weer en wind aan kunt en ook bij open dagen of andere gelegenheden er prima uit zien. 

2. Vestjes 

In het voor- en najaar  kan je niet genoeg vestjes hebben. Lange vesten zijn ideaal om je billen een beetje mee te verbergen, kortere vestjes leggen weer meer de aandacht op dat wat je eronder draagt. Het voordeel van een vestje of je shirt of bloesje, is dat wanneer het warm is, het uit kan!

3. Spijkerbroek

Een goede spijkerbroek is altijd goed. Ik investeer in het voorjaar altijd weer een nieuwe broek, zodat alle andere items er mooi bij passen. Voor mijn dikke billen geen hippe en hoge spijkerbroeken, maar gewone no-nonsense broeken, zoals bijvoorbeeld  een Geisha Broek.  In het voorjaar kies ik voor een lichtere kleur denim en in de winter ga ik voor de donkere denim. 

4. Rokjes

Dit voorjaar wil ik meer rokjes dragen. Vroeger droeg ik vaak een rokje of jurkje, maar dat is er sinds we in Zwitserland wonen er een beetje bij ingeschoten. Het is ook wel logisch, want ik droeg in het begin Liza heel vaak in de draagzak mee en met een jurkje (wat dan omhoog kruipt) schiet dat niet echt op. Daarom is een rokje misschien wel handiger nu met Bram. 

5. Goede schoenen

Sinds vorig jaar koop ik 1 paar schoenen per seizoen en daar moet ik het dan mee doen. Ik had namelijk op een gegeven moment overal schoenen liggen en geen idee meer wat ik aan moest trekken. Door 1 paar schoenen te hebben, is de keuze makkelijker en de troep in huis weer overzichtelijker. Oke, eerlijk is eerlijk. In de zomer heb ik niet alleen een paar zwarte wandelschoenen, maar ook een paar fijne slippers. Overigens geldt de 1 paar schoenen regel ook voor de meiden, al hebben ze dan ook nog: wandelschoenen, sandalen, regenlaarzen, winterlaarzen, gymschoenen etc. 

6. Zomerse sjaal

In het voorjaar kan het nog altijd fris zijn, maar mijn fijne gele wintersjaal is echt veel te warm in het voorjaar. Een dunnere sjaal in de trendkleuren van 2020 is ook dit jaar weer een must-have

7. Tops en T-shirts

Vorig jaar heb ik ze al ontdekt. De tops die wat wijder zijn en langer. Ideaal voor in het voorjaar, want dan kan je er een vestje overheen doen. Qua shirts kies ik vaak voor blauw, maar ik heb ook veel (felle) kleuren in de kast liggen.

8. Bril

Mijn bril kan ook in 2020 wel weer een update gebruiken, al ben ik bang dat ik eerst nog mijn ogen moet laten controleren. Er is niks leuker dan een nieuwe bril uit te zoeken en in het voorjaar kies je toch voor andere kleurtjes dan in de winter.

Show Full Content
Previous Welke kledingmaat heeft mijn kind?
Next Een lamp voor boven de eettafel

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: