Bij deze daag ik je uit. Wat is jouw moment van 2015? Een initiatief van PunkMedia dat ik jaarlijks volg, maar dit jaar ook eens wil beschrijven. Want wat was hét moment van dit jaar voor mij? Wat was mijn moment van 2015? Ik vond het nog best lastig. Uiteindelijk twijfelde ik tussen twee momenten. Twee momenten waarop alles bij elkaar kwam en twee momenten die precies weergeven waar 2015 voor mij voor staat:

Liefde, trots, familie en ons nieuwe leven in Zwitserland.

Dit is mijn moment van 2015

Op een mooie zomeravond werden wij uitgenodigd door de gemeente om kennis te maken met hen, de nieuwe leefomgeving en alle andere nieuwe bewoners van de afgelopen periode. We werden welkom geheten met een presentatie door de ‘Gemeindepräsident’ en een aantal verenigingen lieten van zich horen. De kinderen waren druk en konden moeilijk stilzitten, ze waren gelukkig niet de enige. Na het verplichte praatje liepen we naar de plek om eens gezellig met elkaar kennis te kunnen maken onder het genot van wat te eten en te drinken.

Boven op de berg, tussen de wijnranken en met uitzicht over het hele dorp en het prachtige Rijndal, stonden de voor de Zwitsers zo bekende (en de door mij zo gehate) biertafels klaar. Aan het einde van die rij met tafels was er een kleine bar ingericht. Natuurlijk, geen samenzijn zonder drank in het Zwitserse. Nadat iedereen zichzelf op de banken had gewurmd en er levendige gesprekken ontstonden tussen alle nieuwe bewoners “Waar kom je vandaan? Gaan de kinderen al naar school? Waar werk je? Moeten we Hoog-Duits praten?”, reed er een auto van het grote restaurant in Eichberg, de berg op. Uit de auto kwam een heel buffet met eten. Spätzli, fleischkäse en salade. Typisch Zwitsers en erg lekker. Ondertussen renden de kinderen alle kanten op. Van rustig eten was geen sprake. Eva hoorde je overal bovenuit en Liza plukten we steeds uit de wijnranken. Het werd later en het werd langzaam avond. De lucht kleurde roze, de kinderen werden wat rustiger. En toen kwam dat moment dat alles op zijn plaats viel.

Eva en Liza wezen mij trots op de mooie roze lucht en de volle maan die daarin verscheen. Dat zij, zo jong als ze zijn, deze schoonheid zien, dat is voor mij hét moment van dit jaar. De foto van dit moment is er dan ook een die de boeken ingaat al mijn favoriet. Al is hij niet perfect, hij geeft wel perfect het moment en de verwondering van de kinderen weer. Een warme avond in het Zwitserse land, met veel liefde, gezelligheid, het mooiste uitzicht en een onbeschrijflijk gevoel van trots.

mijnmoment van 2015Wat was jouw moment van 2015? Wil je hem delen? Je kunt jouw moment mailen naar info@lovethat.nl

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven, de laatste loodjes van 2015
Next De leukste spellen voor volwassenen voor o.a. Oud en Nieuw

3 thoughts on “Mijn moment van 2015

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close