De zomervakantie lijkt voor sommigen nog ver weg, terwijl anderen al druk in de weer zijn met het maken van vakantieplannen. Met wie ga ik dit jaar op reis en waar gaat de reis naartoe? Op welke datum vertrekken we van A naar B en maken we daarvoor gebruik van de auto, de trein of het vliegtuig?

Het maken van plannen voor de zomervakantie kan een heus uitzoekwerk worden, maar niet iedereen ziet daar tegenop. Hoe zorg je ervoor dat je jouw vakantie zo stressloos mogelijk in kannen en kruiken kan gieten? We zetten voor jou een paar tips op een rijtje, zodat je zonder zorgen in juli 2023 op vakantie kunt.

Met wie ga jij deze zomer op vakantie?

Het merendeel van de Nederlanders gaat in de zomervakantie op reis, maar ieder jaar is het de vraag met wie je gaat. Zo zijn er hele studentenverenigingen die een aantal weken met elkaar naar het zonnige zuiden trekken, waardoor studenten niet meer met hun ouders meegaan naar Frankrijk. Opa’s en oma’s daarentegen vinden het juist gezellig om met hun kinderen en kleinkinderen een midweek in de Ardennen te vertoeven. Ook kiezen vriendengroepen ervoor om naast hun vakantie met de familie een weekendje in een vakantiehuis door te brengen. Om het voor jezelf overzichtelijk te houden, is het belangrijk om af te bakenen met wie en wanneer je op vakantie wil gaan.

Waar gaat de reis naartoe?

Zoals hierboven al duidelijk werd, zijn er heel wat typische vakantiebestemmingen: met je ouders naar Frankrijk, met opa en oma naar de Ardennen, met vrienden een vakantie in eigen land. Toch hoef je niet binnen de lijntjes te kleuren. Dit jaar is het na een paar coronajaren bijvoorbeeld mogelijk om een verre reis te maken, waardoor reizen naar Amerika, Zuid-Afrika of IJsland weer tot de mogelijkheden behoren. Wanneer jij de bestemming van je vakantie belangrijker vindt dan je reisgezelschap, is dit dus de eerste vraag die beantwoord moet worden waarop de vraag met wie je op reis gaat, volgt. Heb je moeite met het uitstippelen van een reis met het gezin? Bekijk dan eens rondreizen met kinderen Amerika van Riksja Travel.

Hoe kom je aan op je bestemming?

Hoewel vakantie vieren niet iets van de laatste jaren is, veranderd er wel steeds meer aan de manier waarop we op vakantie gaan. Zo wordt het vliegtuig voor meer en meer mensen betaalbaarder, maar keuren jongeren in toenemende mate reizen per vliegtuig af. Zij kiezen er daarentegen voor om met de trein door Europa te reizen, wat alleen al een avontuur op zichzelf is. Veel gezinnen besluiten echter steevast om met de auto naar één van onze buurlanden of Frankrijk te rijden, omdat bij deze optie het gebruiksgemak het grootst is. Met een dakkoffer en achterbak vol spullen, videoschermpjes aan de hoofdsteuntjes en een navigatiesysteem die de weg wijst, ontbreekt het er immers weinig aan. Het enige wat je hoeft te doen, is de reis te plannen en daar helpt Riksja Travel je graag bij.

Show Full Content
Previous Zo zorg je voor meer sfeer in huis!
Next Nieuwe meubels voor je kantoor: hier moet je op letten!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: