Nog een paar dagen dan vieren we het nieuwe jaar. Vieren doen we traditiegetrouw met oliebollen, spelletjes en vuurwerk. Ik hou ervan om deze speciale avond op de foto te zetten. Vooral tijdens het afsteken van vuurwerk is de bewondering en verwondering van kinderen een fijn onderwerp. Sinds ik zelf kinderen heb, zijn mooie vuurwerkfoto’s maken tijdens Oud en Nieuw echter een uitdaging. Het lukt me niet om die mooie vuurwerkfoto’s maken. Ik ben teveel met de kinderen bezig en met alles wat eromheen gebeurt. Er moet natuurlijk ook geproost en gefeest worden, lekker met elkaar kletsen en je moet zorgen dat de kinderen niet zelf met het vuurwerk gaan lopen. Veiligheid voorop natuurlijk (zet daarom je kinderen ook graag een vuurwerkbril op). Ieder jaar zoek ik dan ook vooraf nnaar de tips om snel en zonder al teveel gedoe de juiste instellingen te pakken te hebben.

Met deze tips kan jij ook mooie vuurwerkfoto’s maken

De tips heb ik dit keer niet zelf geschreven, maar mijn broer Thomas van Thomas van der Willik Fotografie. Hij vindt het prima dat ik zijn tips ook met jullie deel. Let er wel op dat je een camera hebt waarbij je ISO, sluitertijd en diafragma kunt instellen. Bij een normale systeemcamera zonder deze opties, zou ik er gewoon kiezen om foto’s zonder flits te maken.

Zet je camera op een statief en zorg voor een afstandsbediening. Daarbij is een foto van vuurwerk mooi, maar nog mooier is om te laten zien waar je die foto hebt gemaakt. Zorg dus voor huizen, mensen oftewel context. Anders zit je naar 100 foto’s van vuurwerk te kijken, waar je niks mee kunt.

Je basisinstelling bij vuurwerk wordt:

  • iso 100
  • Diafragma f/11
  • Sluitertijd 30sec

Probeer deze instellingen van te voren uit! Mocht je een hoop lantaarnpalen in de buurt hebben staan en de foto is té licht, maak dan de sluitertijd wat korter. Ga er gewoon even mee spelen, net zolang totdat je er zelf tevreden mee bent.

Lees de complete lijst met tips op het blog van Thomas.

mooie vuurwerkfoto's maken
Beeld Thomas van der Willik Fotografie
Show Full Content
Previous De 8 populairste blogs van 2015
Next Trots op Nederland

2 thoughts on “Mooie vuurwerkfoto’s maken doe je zo

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close