Afgelopen vrijdag gingen we naar Basel. Basel ligt absoluut niet in de buurt, maar omdat we in de buurt moesten zijn, maakten we er een leuke dag van. We gingen naar de dierentuin! Aangekomen in de Zoo Basel bleek dat de dierentuin echt middenin de stad lag. Een beetje zoals (vroeger) Blijdorp, Artis en de Zoo in Antwerpen. De Zoo Basel is een leuke dierentuin, maar niet te vergelijken met de Zoo in Zurich.

Ik maakte deze dag regelmatig de vergelijking met bovenstaande dierentuinen. De verblijven zijn namelijk redelijk gedateerd. Je ziet de veroudering en verloedering, maar je ziet ook de toekomst van de dierentuin in vele verblijven voor je. Het maakt dat deze dierentuin een beetje nostalgisch aanvoelt, maar toch prettig om doorheen te lopen.  Voordat je denkt dat alle verblijven oud zijn, dat zijn ze niet. Vooral de grote (en belangrijke) dieren van een dierentuin hebben schitterende verblijven waarbij je ook nog eens de dieren goed kunt zien.

Een rondje door de dierentuin duurt ongeveer 6 uur, als je er je gemak voor neemt. Dat deden we. De kinderen vonden het leuk om te ontdekken en te spelen. Al waren er wat weinig speelplekken, slechts 1, de aandacht bleef daardoor wel bij de dieren.

Is Zoo Basel een aanrader?

Ik heb weinig van de stad Basel zelf gezien, maar als je een paar dagen in Basel bent, dan zou ik de dierentuin wel aanraden. Qua kosten valt deze namelijk echt mee. Een kaartje voor volwassenen kost slechts 21 Frank en een kinderkaartje (vanaf 6 tot 15 jaar) 9 Frank. Een familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen) kost 43 Frank. Mocht je daar zijn, een voordelige parkeerkaart koop je aan de kassa (doen!!).

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ons Sintweekend in Nederland

7 december 2015
Close
%d bloggers liken dit: