Binnenkort is het weer zover. We gaan voor een familieweekend naar Nederland. Ik vind niks leukers om met die meiden in een goed ingepakte auto, gezellig op vakantie te gaan. Al is het maar een dag of 3, het voelt altijd als vakantie. Dit keer gaan we dan ook weer op vakantie, we verblijven namelijk in een bungalowpark met mijn familie. Een soort van ‘Sinterkerst’ vieren we dan. We hebben er zoveel zin in! Maar voordat we kunnen gaan, hebben we ieder jaar weer een checklist dat we af moeten/willen werken. De auto moet voor dit soort ritten namelijk tip top in orde zijn!

Autoverzekering 

We checken altijd even onze autoverzekering. Het is fijn om te weten waarvoor je precies verzekerd bent, mocht er onderweg wat gebeuren. We hebben in Zwitserland een autoverzekering die vergelijkbaar is met de WA+ van Centraal Beheer Autoverzekering. Zo zijn we ook voor ruitschade verzekerd, je zou maar een steen tegen je voorruit krijgen.

Banden 

Dit keer rijden we in de winter. Dat betekent dat we precies moeten weten hoe het zit met de winterbanden in de verschillende landen. Wij rijden met all-weatherbanden, die voor Duitsland en Oostenrijk goedgekeurd zijn. We doen vaak even een check-up bij de dealer, die toevallig onze buurman is. Is het profiel nog goed, is de bandenspanning nog oke.

Check de verplichtingen in de verschillende landen 

Wist je dat het, als er winterse omstandigheden zijn, je verplicht bent om ruiterwisservloeistof met Antivries erin, te gebruiken? Soms hebben landen bijzondere verplichtingen, het is daarom verstandig om even te kijken wat er van je verwacht wordt als je bijvoorbeeld door Duitsland rijdt.

Beurt 

Één keer per jaar geven we de auto een beurt bij deze zelfde buurman. Hij loopt de hele auto na. zodat wij onbezorgd van onze vakantie kunnen genieten. Afgelopen jaar kreeg onze auto een grote beurt, omdat er heel wat dingen waren die verbeterd moesten worden. Je wilt comfortabel op vakantie en dus moet alles op orde zijn.

Opgeruimde auto 

We wonen in Zwitserland. Een land waar de auto’s eruit zien alsof ze gisteren uit de fabriek zijn komen rijden. Vaak ruiken – ook de oude auto’s – nog helemaal nieuw. Ik ben natuurlijk niet zo. Bij mij ligt er van alles in de auto. Maar voordat we op vakantie gaan, wil ik wel dat onze Nissan opgeruimd is. Dan hebben we tijdens de rit weer alle tijd om hem smerig te maken!

Ik ben benieuwd wat jullie doen met de auto als je zo’n rit voor de boeg hebt!

Show Full Content
Previous Serie Frauenlauf | Het verhaal van Joan
Next Boor | Over haar rijbewijs, Kaka en Sinterklaas

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: