Nee zeggen en voor jezelf kiezen is afgelopen weken een hot thema bij mijn vriendinnen. Het is ook lastig, dus ik begrijp het heel goed. Hoewel ik heel goed voor mezelf kan kiezen, ben ik ook niet te beroerd om iets voor een ander te doen. Ook de afgelopen weken merkte ik dat er vaak wat dingetjes tussendoor kwamen. Helemaal prima en ik doe het ook allemaal graag, maar mijn hoofd en creativiteit werkten niet meer zo mee als eerder.

Nee zeggen tegen wat extra geld
Nee zeggen tegen een potentiële klant
Nee zeggen als ik snel vrienden uit de brand kan helpen

Nee dat kan ik dan weer niet zo goed. Met als resultaat dat ik vaak uren bezig was voor een ander en er eigenlijk helemaal geen zin in had. Mijn hoofd is gewoon met andere dingen bezig, mijn lijf is met andere dingen bezig en ik dwaalde steeds maar weer af. 

Vorige week viel er zo’n last van me af toen ik mijn laatste opdrachten had afgerond, dat ik besloot dat het voor nu ook wel oke is. Ik besloot dan ook echt nee te zeggen tegen iedere vraag. Ik besloot om mijn zwangerschapsverlof definitief te maken en zo ook te communiceren. Ook al is het iets kleins en is het iets wat ik snel tussendoor zou kunnen doen. Het kost mij weer tijd, energie en deze wil ik nu besteden aan juist dat waar ik zelf zin in heb.

Een blog schrijven (over Nee zeggen bijvoorbeeld), een fotoalbum maken (dat vlotte helaas niet zo met mijn macbook), een middagslaapje, koffie drinken met vriendinnen, een wasje hier en daar, tv kijken, een spelletje met de meiden, een bezoekje aan de speeltuin, een wandeling en ga zo maar door. Genieten van dat wat ik nu wil doen, voordat er een klein monstertje bepaalt wat ik moet doen 😉 

Nee is ook een antwoord

Het valt me niet licht trouwens dat nee zeggen, vooral niet als ik het eigenlijk zo graag wil doen. Ik heb me deze week al vier keer lullig gevoeld omdat ik nee moest zeggen tegen een opdracht of vraag of ik iets kan doen. Terwijl ik dan bijvoorbeeld ‘s ochtends tegen de een vriendin nog vol overtuiging zeg dat ze meer naar zichzelf moet kijken en naar wat zij nodig heeft. Want jij bent het belangrijkste. Als het met jou goed gaat, dan kan je de wereld beter aan. En nog veel meer van dat soort geklets. En dan een kwartier later heb ik de grootste moeite om mijn eigen advies op te volgen. Het is lastig en ik moet steeds weer een hele grote stap nemen, door eerlijk te zijn over dat wat ik nodig heb en dat ik nu gewoon even geen ruimte heb in mijn hoofd om te presteren. Dus nee… En nee is ook een antwoord. 

Show Full Content
Previous Lost in translation
Next Mijn 9-jarige staat alleen in de keuken om ervan te leren

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close