Bijna iedereen heeft wel eens een periode gehad waarin ze gewoon niet lekker in hun vel zaten. Een gevoel van onrust of juist lusteloosheid. Depressieve gevoelens. Als dit niet snel genoeg wordt aangepakt, kan een dergelijk ‘dipje’ uitmonden in een heuse depressie. Daarom is het belangrijk om – als je langdurig niet lekker in je vel zit – snel te ontdekken waar dit gevoel vandaan komt en te kijken hoe dit opgelost kan worden. Wacht hier niet te lang mee. Een dagje niet lekker in je vel zitten is geen enkel probleem, dit mag echter geen dagen of weken aanhouden. Maar hoe doorbreek je de vicieuze cirkel waarin je terecht bent gekomen? Hoe krijg je weer grip je dip? Hieronder volgen enkele handige tips.

Kom van de bank af

Als je niet goed in je vel zit, is het misschien heel verleidelijk om hele dagen op de bank te hangen. Onder een kleedje, lekker snoepen en televisiekijken. Een dagje is niet erg, maar dit moet niet langer duren. Hoe meer jij op de bank hangt, hoe lustelozer je gaat voelen. Je lichaam is niet gemaakt om hele dagen te zitten. Doe je dit wel, dan ga je je vanzelf minder energiek voelen. Het is een vervelende vicieuze cirkel die enkel doorbroken kan worden door van die bank te komen.

Stimuleer jezelf om een sportschool in Breda te bezoeken. Zo kom je niet alleen onder de mensen, maar heb je ook nog eens een goede stok achter de deur. Zodra je eenmaal een abonnement hebt, wil je deze immers wel blijven gebruik. Wist je dat sporten bovendien ook kunnen helpen om je fijner te voelen? Tijdens het sporten maak je namelijk gelukshormonen aan en kun je oplossingsgerichter denken.

Schrijf van je af

Als je nooit deelt hoe je je voelt, kan iets in je hoofd veel groter voelen dan het in werkelijkheid is. Soms kun je hierdoor helemaal niet meer bedenken wat mogelijk een oplossing kan zijn voor het probleem. Het voelt te groot en te zwaar. Het kan dan ook helpen om hierover te praten. Het inzicht van anderen te krijgen. Vaak merk je tijdens het spreken al dat het probleem minder groot is dan gedacht of lukt het je zelf al om een mogelijke oplossing te bedenken.

Vind je het lastig om erover te praten? Maar vind je het wel een stuk makkelijker om hierover te schrijven? Dan kun je er ook voor kiezen om alles eens op papier te zetten. Merk je dat het simpelweg om een opeenstapeling van alledaagse dingetjes gaat? Probeer dan dagelijks even een rustmoment voor jezelf te pakken en een dagboek bij te houden. Schrijf op wat er allemaal die dag speelde, maar ook waar je wel gelukkig van werd.

Schakel tijdig hulp in

Merk je dat je je steeds minder goed gaat voelen? Dat je moeite hebt om in de ochtend uit je bed te komen en je eigenlijk de zin van het leven even niet meer ziet? Dan is het belangrijk om tijdig hulp in te schakelen. Dit kunnen signalen van een depressie zijn. Belangrijk om niet te lang te wachten om dit probleem aan te pakken. Hoe langer je wacht, hoe groter het probleem zal worden. Maak een afspraak bij de huisarts en bespreek je mentale gezondheid. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. 

Show Full Content
Previous De voordelen van minerale make-up
Next Wat moet je weten over Premiata?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: