Voor het eerst sinds jaren vind ik het heel moeilijk wat Sinterklaas de meiden moet geven. Als ik eraan denk hoeveel ze al hebben, dan vind ik dat ze verzadigd zijn. Er is gewoon genoeg speelgoed in huis. En dat is echt een luxe probleem.

Ik zie door de bomen het bos niet meer

We hebben meer genoeg Playmobil om nog jaren mee vooruit te kunnen. Hoe leuk ook, nog een huis of kasteel gaat gewoonweg niet meer in de kamers passen. Muziekinstrumenten hebben we ook. Eva kreeg voor haar verjaardag een mooi keyboard en daar wordt volop mee en op gespeeld en op geoefend. Dat was echt een goed cadeau, maar daarmee staat haar kamer wel vol. Speelgoed is er ruim voldoende, sterker nog Liza slaapt in de oude speelkamer waar nog steeds bijna net zoveel speelgoed in staat. Zo’n fijne ikea vakkenkast vol met manden. Een mand met houten speelgoed, een andere mand met My Little Pony’s, een mand met verkleedspullen, een mand met keukenmeuk  en dan heb ik het nog niet over de hoeveelheid knutselzooi, tekenspulletjes, kleurboeken & mandala- en armbandjesmakers. 

Het aantal Furreal Friends is geëxplodeerd en ze passen zowat niet meer op de kast. Natuurlijk is die nieuwe grommende leeuw leuk (en hij heet nog Simba ook!), maar deze doet niet veel anders dan de grommende tijger die op de kast staat en die leuke hondjes zijn zeker niet nog leuker dan de twee hondjes die er al zijn. 

De meiden hebben allebei een oude telefoon waarmee ze kunnen netflixen, apps spelen en weet ik veel wat nog meer. Nog meer electronica hebben ze echt niet nodig. De boekenkasten puilen uit van de boeken, die ze nog lang niet allemaal gelezen hebben en ja in het Nederlands, Duits en zelfs in het Engels. Voor ieder niveau, voor iedere interessegebied en ga zo maar door. Zo ook de spelletjeskast en de puzzelkast, ze hebben er nu al amper de tijd voor om mee te spelen, wat heeft het voor nut om ze nog voller te maken? Ook in hun kledingkast is geen plek meer voor nog een trui, broek of pyjama. Sterker nog, de ladekast vol met talloze pyjama’s staat nog steeds in hun oude slaapkamer (de nieuwe babykamer) en daar wordt niks uit gemist…. 

Zoekend naar een oplossing…

Wat is dan de oplossing. Natuurlijk kunnen we echt wel verzinnen waar we de meiden blij mee  maken, maar het is geen oplossing voor de constante aanwas van nieuwe spullen en prullaria. Oke, ik koop de ene helft niet eens zelf en de andere helft niet eens nieuw. Maar toch zijn de meiden verzadigd. Met spullen wegdoen heb ik geen problemen, want dat heb ik de laatste tijd veel gedaan met hen, maar ook alleen.  Nog meer spullen wegdoen is alleen nu echt niet meer mogelijk. 

Dus wat is de oplossing en specifiek voor de feestdagen? 

  1. Heel Sinterklaas maar overslaan (en kerst en dan ook maar de verjaardagen)
  2. Nog meer speelgoed opruimen (maar waar laat ik het?) en af en toe weer eens wat anders naar voren halen
  3. Andere cadeautjes geven zoals een bioscoopkaartje, ituneskaart, een bezoekje aan pretpark, museumjaarkaart etc.
  4. In plaats van heel veel kleine meuk, een groter en duurder cadeau (en dan niet dat hele grote en dure L.O.L. huis) 
  5. Een nuttig cadeau zoals bijvoorbeeld een horloge, een nieuwe lamp of dat wat je toch nodig hebt, alvast maar geven. 

Natuurlijk krijgen ze wel wat voor Sinterklaas, maar in plaats van dat ik nu ga kijken naar wat ze graag willen (een 10e dier van Furreal Friends is echt niet nodig), kijk ik maar naar waar ze dan ook nog wat aan hebben. 

Zo kan Eva wel een uitbreiding van haar Gravitrax gebruiken. Ze willen allebei een spaarpot en voor in Eva’s nieuwe kamer is een nieuw tweepersoonsdekbed leuk en misschien twee posters van The Lion King.  Voor Liza ligt er al een horloge/stappenteller klaar, want daar is ze wel aan toe en ik ook! Het is fijn als ze zelf de tijd in de gaten kan houden, ipv dat ze altijd laat thuis komt van school. 

Zoals je hoort, is er van alles te verzinnen… Maar helemaal eruit ben ik nog niet. Heb jij nog tips? 

Show Full Content
Previous Neutrale babykleertjes, maar dan leuk!
Next The Love Letter van Lucinda Riley | Boek review

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close