Je hebt moederdag en vaderdag, opa en oma dag en broer en zus dag. Maar oktober weet het beter! Oktober is de maand van… Van heel veel goede initiatieven! Vandaag vertel ik jullie over deze initiatieven waar jij ook aan mee kunt doen!

Borstkanker

402015-33465-pink-ribbon-armband-2014-roze-en-bruin-10.jpg
Nagenoeg het belangrijkste onderwerp van oktober. Borstkanker. Je moet er niet aan denken dat het je overkomt, dat het iemand in je omgeving overkomt of dat het misschien je eigen moeder of oma overkomt. Volgens mij kennen we allemaal wel iemand dichtbij of ver weg die getroffen is door deze ziekte. Reden te meer om ieder jaar weer massaal het armbandje van Pink Ribbon te kopen en het onderzoek tegen borstkanker te ondersteunen

Stoptober

stoptoberStoptober, een maand die je zonder sigaretten moet zien door te komen. Zelf ben ik ruim 10 jaar geleden gestopt met roken en wat was het moeilijk. Na drie maanden drama was ik blij dat Floris nog bij me was. Maar ik heb er absoluut geen spijt van. Roken is nou eenmaal slecht voor je gezondheid en voor de gezondheid van iedereen om je heen. Wat mij hielp met het daadwerkelijk stoppen? Me aan alles ergeren waar je als roker tegenaan loopt. Speciale rookplekken op het station, niet meer roken in restaurants, sigaretten die alleen maar duurder worden, ‘s avonds geen sigaretten meer hebben en de eeuwige stank van je kleren. Op een gegeven moment was bij de maat vol en stopte ik, overtuigd maar niet zonder problemen!

Boektober

9789400504462.imgKijk, dat is nou eens leuk. Een maand om je te stimuleren om eens meer te lezen. Geen tv te kijken ‘s avonds maar eens een boek te pakken. Ik lees op zich best veel, maar dan moet ik wel een schrijver hebben waar ik lekker mee door kan lezen. Het is eigenlijk net als Netflix, wanneer ik het leuk vind lees ik het liefste ieder boek meteen. Afgelopen week heb ik De Geheugenman van David Baldacci uitgelezen en nu ben ik op zoek naar net zo’n leuk boek! Ga jij in oktober ook wat meer lezen? Dit boekazine geeft je tips!

Mis ik nog een ‘maand van…’

Show Full Content
Previous Schuilt er een geheime reporter in jouw kind?
Next Schandelijk verwend met deze cadeaus!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close